Administratie

Robu insistă pentru ştampilarea celor trimişi în carantină sau izolare, printre care analfabeţi şi semianalfabeţi

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reuşit din nou să stârnească o imensă dispută socială, după ce a propus ştampilarea pe mână a persoanelor care ar trebui să intre în carantină sau în autoizolare. Mare parte din comentariile lansate la postarea primarului sunt puternic negative. Robu a reacţionat sâmbătă seara.

„Am aflat că în India cei izolați la domiciliu, respectiv cei carantinați au ștampile pe mâini. Dat fiind că unii semeni nu respectă izolarea, respectiv carantina, vă întreb: considerați că ar fi bună o asemenea măsură și în România sau nu?”, este enunţul celei mai noi postări de Facebook lansată de „primarul internetului”, Nicolae Robu.

Comentariile, normale la o postare atât de controversată, au curs fluviu, şi aici ne refereim la peste 1000 de răspunsul, au fost dintre cele mai interesante, dar cea mai mare parte sunt împotriva unei asemenea modalităţi de aplicare a măsurii şi nu împotriva măsurii ca atare.
Se pare că primarul a fost deranjat din cauza unora dintre comentarii, fiind supărat că unele l-ar fi făcut rasist. Ca atare, el a reacţionat sâmbătă seara, iar în reacţia virulentă vorbeşte despre „alfabeţi şi semianalfabeţi”, despre care „v-ați îngrozi dacă ați vedea formularele completate de unii, la frontieră. Unii dintre aceştia s-au ocupat cu cerşitul şi furatul „afară”, toţi trebuie ţinuţi sub control, pentru a nu transmite coronavirusul.

„Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ștampilarea vizibilă a mâinii, cu tuș care să nu poată fi îndepărtat 14 zile! Dacă oamenii educați au putut avea conduita pe care o știm, la ce să ne așteptăm de la cei -și n-aș vrea să se găsească, din nou, cum am mai pățit-o, vreun “deștept” care să mă considere rasist!-, la ce să ne așteptăm de la analfabeți sau semianalfabeți -v-ați îngrozi dacă ați vedea formularele completate de unii, la frontieră!-, de la cei care știm că pe unde-au fost s-au ocupat cu cerșitul și furtul –și am greși amarnic dacă am considera că printre cei întorși nu există și unii care asta au făcut-, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunți, etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină?! De ținerea acestora sub control depinde decisiv reușita în lupta contra pandemiei! Și e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens!”, a spus Robu, pe Facebook.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

14 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

14 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

14 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

15 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

16 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

19 ore ago