Administratie

Timişoara nu se închide! Autorităţile locale fac apel la oameni să stopeze ştirile false/Update

Conducerea Primăriei Timişoara şi a Consiliului Judeţean Timiş reacţionează după ce în capitala Banatului au apărut o serie de informaţii potrivit cărora, în zilele următoare, oraşul va fi total închis. Viceprimarul Dan Diaconu şi preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, solicită verificarea oricăror asemenea informaţii înainte de-a fi „digerate” de public.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, spune: „Stop știrilor false” şi „Timișoara nu se închide!”.

„Apar constant, mai ales în mediul online, fel de fel de informații, care au un singur scop: să creeze panică! Oameni buni, vă rog, informați-vă doar din surse credibile și asumate. Deciziile se iau, în prezent, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în acord cu dispozițiile de la nivel național, și sunt comunicate de îndată pe toate canalele media! Este datoria noastră, a tuturor, să acționăm corect și eficient”, transmite Dobra.

La rândul său, viceprimarul Dan Diaconu subliniază că la Timişoara, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, şase din cele şapte cazuri au fost tratate. El le cere oamenilor să se informeze bine.

„În mijlocul unei situații complicate, care poate deveni, desigur, chiar foarte gravă, există un lucru care poate a fost mai puțin menționat. Șase din cele șapte cazuri vindecate la nivel național sunt în Timișoara – în fapt toți cei diagnosticați aici, până în acest moment. Un gând bun și recunoștință medicilor și personalului medical de la Spitalul Victor Babeș. Circulă foarte multe mesaje alarmante, unele de-a dreptul lipsite de logică, despre Timișoara și închiderea orașului. Mai toate pornesc cu “am auzit eu”;, “știu pe cineva care”. Informați-vă, vă rog, doar din surse oficiale și verificate. E normal să fim îngrijorați, cu toții. Ce nu e normal e invenția unor prostii, distribuirea lor, din dorința de a părea “mai informați” decât muritorii de rând. Timișoara nu s-a închis ieri la ora 15.00 și nu se va închide nici vineri”, a anunţat şi Dan Diaconu.

Update. Nu s-a luat în discuție măsura închiderii Timișoarei, transmite şi prefectul Liliana Oneţ, făcând apel la calm

Prefectul de Timiș, Liliana Oneţ, afirmă că în niciun moment nu s-a luat în discuție măsura închiderii Timișoarei și nici a intrării orașului în carantină. Ea face apel la calm, asigurând populația că situația este sub control, iar la ora actuală, în Timișoara nu există nicio persoană confirmată cu infectare cu coronavirus. Oneț arată că „până la această oră în județul Timiș au fost 5 persoane diagnosticate cu COVID 19, care sunt declarate vindecate și externate din spital, 436 persoane izolate la domiciliu și 57 persoane în carantină”.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

49 de minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

15 ore ago