Sănătate

Camere pentru decontaminare pentru doctori și asistente la două spitale din Timișoara/Video

La Spitalul Județean Timișoara și la Spitalul Municipal din oraș au fost instalate două camere de decontaminare destinate medicilor şi asistentelor care ies de la pacienții suspecți de coronavirus. Ambele sisteme sunt donații.

Zilele trecute, camera de decontaminare a fost instalată la Spitalul Județean Timișoara. Astăzi a fost instalat un alt sistem de acest fel și la Spitalul Municipal. Camera respectivă dezinfectează doctorii care vin de la pacienții suspecți de coronavirus.

„La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara facem de săptămâni bune toate eforturile posibile pentru a întări siguranța familiei noastre, a personalului, astfel încât să reducem la minimum riscul de contaminare cu noul coronavirus. Am realizat împreună cu specialiștii noștri noi circuite epidemiologice distincte, am izolat spații întregi, am asigurat echipamente adecvate și proceduri operaționale, comunicăm între noi, ne instruim continuu și facem tot ce e necesar să le asigurăm aceste echipamente și pe viitor pentru a nu-i trimite vreodata pe acești oameni curajoși la luptă cu mâinile goale. Tot în acest scop am testat și montat o cameră de decontaminare chimică cu senzori automați și 8 surse de pulverizare concomitentă, ajustabile pe înălțime. Acest dispozitiv e instalat pe circuitul epidemiologic de ieșire din zona galbenă, locul unde ajung pacienții suspecți de Covid-19, din ce în ce mai mulți la număr. La ieșirea din tură, personalul trece echipat prin acest filtru și este decontaminat cu biocid de grad înalt sub formă de vapori, pentru siguranță cât mai mare și scăderea riscurilor de accidente epidemiologice. Ulterior, personalul nostru se dezechipează, se dezinfectează și efectuează un duș conform normelor. Acest dispozitiv de decontaminare a fost proiectat special pentru Spitalul Județean din Timișoara și donat unității noastre de către firma DML Solutions, producător local, din Săcălaz. Plănuim ca în următoarele zile să achiziționăm alte astfel de echipamente cu proiectări specifice pentru a fi montate în Unitatea de Primiri Urgențe și la Maternitatea Bega, declarată maternitate COVID-19”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara Raul Pătrașcu.

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRaulPatrascuPNL%2Fvideos%2F841594736346187%2F&show_text=0&width=269

 

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

13 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

14 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

14 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

14 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

14 ore ago