Sport

Handbalul ar putea reîncepe la finele lunii mai

Oficialii din handbalul românesc au primit propunerile Federației pentru continuarea sezonului 2019/2020. Echipa bănățeană ar fi în grupul celor patru care intră primele în competiție, duminică, 31 mai, când ar urmă să joace partida restantă din etapa a XXIII-a.

Alb-violeții ar juca pe teren propriu, cu HC Buzău, la aceeași dată urmând să aibă loc partida Potaissa Turda – Dinamo București, o restanță din runda a zecea. În perioada 9-11 iunie, toate echipele ar urma să se reunească într-o localitate unde să se joace ultimele trei etape, sub formă de turneu. Violeții întâlnesc în rundele cu numerele 24, 25 și 26 următoarele formații: Dunărea Călărași, CSM Reșița și CSM Bacău.

Ultima competiție ar fi Final Four-ul Cupa României, reprogramat de federali în zilele de 24 și 25 iunie, la Constanța. SCMT joacă în semifinale cu gazda HC Dobrogea Sud.
Managerul secției de handbal de la SCM Timișoara, Dan Dumitru, a oferit punctul său de vedere cu privire la aceste propuneri.

„Din punct de vedere sportiv, după pauza dintre campionate, care ține o lună, este nevoie de șase săptămâni de antrenamente și jocuri amicale. Acum, avem o pauză de două luni, cu unii dintre noi stând în apartamente, că nu toți au case, și ar trebui ca în zece zile să jucăm primul meci oficial și apoi după alte zece zile avem un turneu de trei zile, cu trei meciuri și cu o încărcătură specială de puncte. Nu știu cât de viabil este programul și nu știm ce va fi în 15 mai, când s-ar putea ridica restricțiile”, a transmis Dan Dumitru.

Toate propunerile vor fi analizate și votate în Consiliul de Administrație din 22 aprilie, ce se va organiza în sistem videoconferință.

 

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

13 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

13 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

14 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

14 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

17 ore ago