Existenţa pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor aferente, acestea în condiţii de criză, au dus la o creştere a infracţiune asupra persoanelor şi bunurilor, susţine deputatul liberal de Timiş, Marilen Pirtea. El susţine că este nevoie de o protecţie mai bună a persoanelor şi bunurilor, dar şi de o modificare legislativă în domeniu.
„Vedem cu toții acum, în această perioadă de criză, că a crescut semnificativ riscul de apariție a violențelor și distrugerilor de domiciliu, mai ales pe timpul nopții. În acest context, devine esențială protecția persoanelor și bunurilor. Avem nevoie de o protecție mai bună a persoanelor în fața violențelor în creștere, în special a celor ce apar în gospodăriile oamenilor”, afirmă vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea.
Pirtea are şi o soluţie pentru problemele existente, mai precis se referă la Legea autoapărării, apărută în Italia de curând.
„Avem și un exemplu semnificativ din Italia, care demonstrează cum se poate interveni fără ezitare. Este vorba de Legea autoapărării pe timp de noapte, pentru atacuri desfășurate la domiciliu, adoptată recent de Italia. Exemplul poate fi considerat un caz de bună practică, în privința măsurilor imediate ce pot fi adoptate pentru a obține scăderea infracțiunilor împotriva bunurilor și persoanelor aflate la domiciliu, desfășurate mai ales pe timpul nopții. În Italia, țară puternic afectată de pandemia coronavirusului, înăsprirea pedepselor și amenzilor pentru astfel de furturi și violențe specifice a condus rapid la o scădere cu 20% a numărului acestor infracțiuni. Pentru a preîntâmpina o explozie a infracționalității în această perioadă, oricum dificilă, oamenii așteaptă măsuri imediate, o bună organizare a structurilor de ordine publică, dar și noi prevederi legale, prin care să fie majorate pedepsele și amenzile pentru aceste infracțiuni periculoase”, subliniază deputatul liberal Marilen Pirtea.
Pedepsele referitoare la aceste infracţiuni trebuie majorate, aceasta pentru o mai bună protecţie a bunurilor şi protecţiei.
„Obiectivul principal în cazul majorării pedepselor și amenzilor pentru infracțiunile desfășurate în domiciliile oamenilor, pe timpul nopții, este întărirea protecției persoanelor ce devin victime ale violării domiciliului, dar și pentru protecția suplimentară a integrității patrimoniilor. În această perioadă a devenit oportun să ne gândim la majorări ale pedepselor și amenzilor în cazul infracțiunilor desfășurate prin violență în domiciliile românilor, prin amenințarea folosirii armelor sau a altor mijloace de constrângere fizică”, conchide deputatul liberal.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…