Primăria Timişoara

Primăria are acorduri cu hotelurile pentru medici, dar nu rezervă camere pentru a face economie. UVT oferă un cămin, gratuit

Primarul Timişoarei spune că prolema cazării la hoteluri a medicilor care vor să nu doarmă acasă pentru a-şi proteja familiile e ca şi rezolvată, dar că nu s-ar fi primit solicitări individuale pentru aşa ceva, doar „la grămadă”, iar asemenea rezervări nu se pot face degeaba pentru că acele camere trebuie plătite de municipalitate. Surprinzător, reprezentanţii unei universităţi timişorene au anunţat că au fost solicitaţi de cei de la Spitalul Judeţean Timişoara pentru asemenea locuri de cazare, urmând să le pună la dispoziţie un cămin, gratis.

Muncipalitatea timişoreană trebuie să pună la dispoziţia personalului medical timişorean care solicită acest lucru, locuri de cazare pentru ca pe perioada pandemiei de coronavirus să nu fie nevoiţi să meargă în afara turelor la domiciliu, pentru a-şi pune în pericol membrii familiilor. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, spune că instituţia a rezolvat problema cazărilor, dar că nu ar fi primit deocamdată solicitări individuale de la spitale, ci doar cereri de genul „avem nevoie de 60 de camere”, iar municipalitatea nu îşi permite să plătească rezervări de camere care să stea goale, pentru că bugetul este limitat.

„Problema e rezolvata, dar nu am primit nicio solictare individuală, trebuie să avem garanţia că sunt solicitări de la personal, camerele trebuie plătite,ca să nu irosim banii. Casa Politehnicii am gândit-o ca şi loc de cazare pentru personalul de la Spitalul Municipal, pentru că e aproape. Să vedem dacă va cere şi Spitalul Victor Babeş, am discutat cu cei de la hoteluri, în condiţiile legislaţiei actuale”, a declarat Robu.

Edilul şef nu a vorbit decât despre ceea ce el numeşte „spitalele primăriei”, neamintind niciun cuvânt despre cel mai mare spital din oraş, cel Judeţean. După cum se ştie, acesta este administrat nu de către Primăria Timişoara, ci de către Consiliul Judeţean Timiş.

De aici există solicitări clare de cazare a personalului, o confirmă cei de la Universitatea de Vest Timişoara, care au anunţat că pun imediat la dispoziţia personalului medical de la Judeţean căminul de garsoniere al Facultăţii de Drept. Sunt 30 de camere, dotate cu tot confortul, care pot fi ocupate imediat de medici. De asemenea, acestea sunt oferite gratuit.

„Ne exprimăm, în acest sens disponibilitatea de a oferi către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara spațiile de cazare din cadrul Căminului Facultății de Drept a UVT, pe care îl considerăm adecvat pentru primirea cadrelor medicale și auxiliare ale spitalului, în această perioadă de intense solicitări și restricții”, a anunţat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Universitatea Politehnica Timişoara, anunţase deja primarul, pune la dispoziţie pentru cazarea medicilor, Casa Politehnicii 2.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

5 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

9 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

11 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

11 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

12 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

12 ore ago