Sănătate

România: 575 decese ale persoanelor infectate cu COVID-19. A murit o tânără de 21 de ani, cu sindrom Down și alte afecțiuni

Numărul deceselor a ajuns la 575 în România, în ceea ce privește persoanele infectate cu COVID-19., conform Ministerului Sănătății. A decedat o femeie de 21 ani din județul Vrancea, cu sindrom Down și alte afecțiuni.

Ministerul Sănătății menționează că, potrivit Institutului National de Sănătate Publică (INSP), decesul 553 și decesul 541 reprezintă același caz.

Ca urmare, la poziția 553, INSP a realizat următoarea modificare:

„A decedat un bărbat de 46 ani din județul Suceava. Pacient cu febră și dispnee pentru care a avut tratament cu antibiotic și simptomatice, la domiciliu, dupa care a fost internat prin UPU în data de 13.04.2020 la Spitalul Județean de Urgență Suceava cu bronhopneumonie. În data de 14.04.2020 este transferat în Secția de ATI, de la gastroenterologie. În 21.04.2020 a fost transferat la INBI Matei Balș, cu insuficiență respiratorie (care a necesitat intubarea pacientului) și cu insuficiență multiplă de organ”, transmite Ministerul Sănătății. Bărbatul a decedat în 24 aprilie, suferind de hipertensiune arterială, diabet zahara, fiind fumător și având istoric de călătorie în Germania.

Au apărut și cazuri noi de decese, raportate în cursul zilei de astăzi.

A decedat un bărbat de 84 ani din județul Mureș, internat în 19 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, pentru frisoane, tuse și dispnee. Depistat cu COVID în 21 aprilie, a murit în 23 aprilie, suferind de bronhopneumonie, diabet zahart tip II, boală hepatică, boală cardiovasculară, bloc atrio-ventricular.

A murit o femeie de 30 ani din județul Mureș, internată în 4 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, depistată cu COVID în 6 aprilie. A decedat în 22 aprilie, suferind de boală cardiovasculară și hipertensiune arterială (HTA). Face parte din comunitate cu cazuri confirmate.

A murit un bărbat de 63 ani din județul Cluj, internat în 2 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj pentru ventilație mecanică, suport respirator. Confirmat în 23 aprilie cu COVID, a decedat în următoarea zi, suferind de bronhopneumonie, HTA, insuficiență mitrală și tricuspidiană, insuficiență cardiacă congestivă, Fibrilație atrială. Face parte din familie cu cazuri confirmate.

A murit un bărbat de 62 ani din județul Neamț. Pacientul s-a prezentat cu traumatism cranio-cervical, hemoragie subarahnoidiană, supradozaj medicamentos, în 29 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. În timpul internării dezvoltă tuse, expectorație, dificultate a respirației, afebrilitate, ulterior și hemoragie digestivă. Depistat în 13 aprilie cu COVID, a decedat în 24 aprilie.

A decedat o femeie de 21 ani din județul Vrancea. Pacienta s-a prezentat cu tuse, febră, dificultate în respirație, la Spitalul Județean de Urgență Focșani în 3 aprilie. Confirmată în 5 aprilie cu COVID, a decedat în 24 aprilie, suferind de sindrom Down, boală renală cronică, obezitate, insuficiență cardiacă.

A murit un bărbat de 67 ani din județul Constanța, internat în 21 aprilie la Spitalul Municipal Medgidia, transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, apoi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Confirmat în 24 aprilie cu COVID, a decedat în aceeați zi, suferind de bronhopneumonie.

Un bărbat de 60 ani din judeţul Vrancea s-a prezentat cu febră, dificultate în respiratie, la Spitalul Județean de Urgență Focșani, în 22 aprilie. Internat în Spitalul Municipal Adjud, unde necesită intubare și ventilație mecanică, a fost confirmat cu COVID în 24 aprilie, ziua în care a și decedat, suferind de HTA, diabet zaharat neglijat, obezitate.

O femeie de 72 ani din județul Neamț internată la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, apoi la cel din Iași, unde necesită intubare și ventilație mecanică, a fost confirmată cu COVID în 22 aprilie, decedând în 25 aprilie, suferind de HTA, diabet zaharat, boală renală cronică, cancer.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

7 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

8 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

10 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

11 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

16 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

16 ore ago