Administratie

Spaţiile tehnice de la Staţia de Tratare a Apei Bega sunt dezinfectate permanent

Societatea Aquatim dezinfectează toate aleile de circulaţie din zona unde se derulează procesul tehnologic de „producţie” a apei furnizate timişorenilor. Din păcate, epurarea apelor arată ce aruncă oamenii în canalizare, iar în ultima perioadă descoperă tot mai multe produse caracteristice sezonului pandemiei.

„Staţia de Tratare a Apei Bega – STA Bega și oamenii ei sunt o garanție a sănătății pentru că, și în plină pandemie, produsul final este unul sigur, de care se ocupă, chimic și mecanic, profesionist și serios, zi de zi, pentru noi toți.”, au anunţat cei de la Aquatim.

Din debutul stării de urgență, angajaţii de la Uzina 2-4, cum mai este cunoscută STA Bega, dezinfectează spațiile aferente procesului tehnologic respectiv aleile de circulație, la fiecare intrare în tură. Sunt echipați corespunzător și protejați conform normelor impuse.

De asemenea, ultima perioadă dă bătăi de cap tot mai mari celor care se ocupă cu întreţinerea instalaţiilor de epurare. Apa uzată care ajunge la curăţat din canalizarea orașului este încărcată cu bacterii. Iar acum, riscurile la care se expun angajaţii societăţii au devenit și mai mari, și nu numai din cauza noului coronavirus. În fiecare săptămână, ei îndepărtează de pe senzorii care monitorizează calitatea apei și de pe grătarele de la intrarea în stație servețele umede, resturi sau fibre textile, și, mai nou, mănuși și măști chirurgicale.

„Canalizarea nu e coș de gunoi! este, pentru noi, mai mult decât o simplă campanie de conștientizare. Înseamnă mai multă protecție pentru colegii noștri, și așa expuși riscului în fiecare zi. Dacă intenționați să aruncați în toaletă un șervețel umed, un bețișor de urechi sau, mai grav, mănuși de protecție și măști, gândiți-vă că niște oameni vor trebui să le extragă de pe echipamentele de care se vor agăța și pe care le vor strica. Aceștia nu sunt personaje fără identitate. Sunt părinți, copii, frați, surori și sunt colegii noștri pe care îi cunoaștem și îi prețuim”, mai spun cei de la Aquatim.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișoara va avea un magazin oficial de suveniruri

Organizația de Management al Destinației Timișoara lansează joi, 14 noiembrie, primul magazin de suveniruri oficial…

8 ore ago

La Timișoara se va lansa Common Heritage – Catalogul Secession, dedicat patrimoniului construit comun al orașelor din Euroregiunea DKMT

Proiectul Heritage of Timișoara, lansat de Asociația Prin Banat încă din 2017, are din 2023…

8 ore ago

Val de demisii în Consiliul Judeţean! La Turism, Iosif „Borsetă” Nicoară lasă locul Simonei Neumann

A trecut abia o săptămână de la învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte…

9 ore ago

John Malkovich urcă din nou pe scenă, la Timișoara, cu piesa Infamous Ramirez Hoffman

Cunoscutul actor american John Malkovich va urca din nou pe scena Teatrului Național Timișoara, în…

10 ore ago

„Din suflet de român”, spectacol popular desăvârşit cu ocazia Zilei Naţionale

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean…

11 ore ago