Un spital de campanie, destinat pacienților cu coronavirus, va fi ridicat și în zona Timișoarei, declară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății a declarat că se va ridica un spital de campanie în zona Timișoarei, cu sprijinul Ministerului Apărării, pentru a relaxa spitalele din faza I și II în lupta cu coronavirusul.
„Într-un scenariu sumbru, toate spitalele vor primi COVID. Că este privat, că este public, trebuie să ne aşteptăm să putem trata în aceste spitale. Avem spitale de campanie, vom mai face două, este unul la Bacău, altul va fi în zona Timişoarei, făcut de MApN. Cautam spaţii pentru a relaxa spitalele Faza 1, Faza 2 si Suport, prin trecerea cazurilor uşoare şi medii şi în aceste spitale de campanie. Avem un număr de cazuri crescător, dar ne lasă şi timpul să putem trata în spital ce avem de tratat, urmând să putem interna pe cei ce vin din urmă, in diferitele etape ale bolii”, a anunţat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.
În Timiș, în linia I în lupta cu COVID-19 este Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, care încă nu este ocupat la capacitate maximă. Intră în linia a doua Spitalul CFR, Spitalul din Lugoj, dar și Spitalul Municipal din Timișoara, unde s-a pregătit și avizat deja Clinica de Dermatologie pentru primirea cazurilor ușoare și medii de COVID.
Vă reamintim că de zile bune primarul Nicolae Robu vorbeşte despre amenajarea Sălii Olimpia sub forma unui asemenea spital de campanie, pentru tratarea celor care au contactat virusul corona, dar că nici acesta nu ar prea fi necesar, pentru că spitalul „Victor Babeş” poate prelua mai multe persoane.
„Sper să nu fim nevoiţi să folosim Sala Olimpia, dar nu trebuie să fim prinşi nepregătiţi. Acolo, la spitalul Victor Babeş se pot face configurări şi reconfigurări, în funcţie de necesităţi. Nu cred că vor apărea probleme cu capacitatea spitalului, există posibilităţi de extindere, dacă e nevoie. Acolo s-au restrâns celelalte cazuri medicale. Au fost scoase din preocupare o parte din ele”, declara primarul.
Totuşi, el spunea la începutul săptămânii că fuseseră propuse două asemenea locaţii pentru spital de campanie, dar că Olimpia e deja „proiectată”. Situaţia arată că între autorităţile locale şi cele centrale nu prea există coordonare, nici în ceea ce priveşte necesarul de paturi, nici în ceea ce priveşte numărul persoanelor care vor contacta virusul.
„La Sala Olimpia avem tot conceptul pus la punct, am intra rapid şi am face toate amenajările de rigoare. (…) Pentru spital mobil noi am propus două locaţii, municipalitatea s-a angajat să asigure racordul la utilităţi. dar rămâne de văzut ce o să se întâmple pe viitor”, spunea marţi Robu.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…