Administratie

Castelul Huniade, drumuri, ambrozie. Principalele teme abordate de timişeni la audienţa online ţinută de Călin Dobra

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a ținut prima audiență online, pe Facebook, fiind în direct cu cetățenii. A fost întrebat despre drumuri, ambrozie, dar și despre Castelul Huniade.

În zona Pișchia, drumul este asuprit de camioane cu tonajul peste limita admisă, iar locuitorii din zonă s-au plâns de acest lucru.

„Chiar eu am fost astăzi în zonă și am văzut traficul greu. Am observat o tactică din partea transportatorilor, care se anunță între ei în momentul când echipele sunt prezente, ei comunică și schimbă imediat traseul”, a spus Călin Dobra, care a transmis că se vor intensifica controalele pe acest tronson.

Extinderea la patru benzi a drumului Timișoara-Moșnița Nouă a fost din nou contestată în stadiul licitației. Ofertele vor fi reevaluate. Dobra spune că CJ Timiș va urma pașii conform legislației.

„Din păcate, aceste contestații nu depind de noi. La nivelul Consiliului Județean, în zilele următoare vom primi motivarea, să vedeam exact ce înseamnă această reevaluare și vom urma pașii conform legislației. Vom căuta varianta cea mai rapidă în ceea ce înseamnă atribuirea acestui contract”, a spus Dobra.

Ambrozia este și ea un subiect fierbinte, ținând cont că tot mai mulți oameni suferă de alergie la această plantă.

„Proprietarii terenurilor, fie teren din domeniul public sau proprietari privați, au obligativitatea de a combate ambrozia. Este important să ne mișcăm de la început în acest sens, astfel încât să nu creăm probleme de sănătate la nivelul județului. Numărul celor afectați de ambrozie este în creștere”, a continuat liderul CJT

Istoria Castelului Huniade aproape că nu se mai termină. Istoria închiderii lui și promisele redeschideri. După procerse și renovări stopate și reluate de peste 10 ani se face documetația pentru renovarea întregului castel – ce a mai rămas de reabilitat. Urmează să fie accesați bani europeni.

„Sperăm să avem un proiectant în realizarea documentației, după care Institutul Național de Patrimoniu va înainta această documentație Consiliul Județean Timiș. Pe următorul ciclu de finanțare vom avea posibilitatea să obținem fonduri europene pentru modernizarea clădirilor de patrimoniu cultural, fonduri de peste 5 milioane de euro, în momentul când Institutul Național ne va trimite documentația vom accesa fonduri europene”, a mai spus Dobra.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

O oră ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

O oră ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

2 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

3 ore ago

Sâmbăta viitoare se deschide Târgul de Crăciun de la Timișoara

Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…

3 ore ago

Aproape 12.000 de timișeni fără curent electric. CJT cere intervenția rapidă a echipelor distribuitorului de electricitate

Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…

3 ore ago