La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara lucrează cinci noi colegi virtuali. Aici activează „infirmiera virtuală”, care vine în ajutorul medicilor şi asistentelor spitalului.
Este un proiect pilot de care beneficiază spitalul, alături de alte șase unități sanitare din țară și este făcut pentru a diminua contactul cu pacienții suspecți de Covid-19. Este vorba despre un avatar, care ține în mână o tabletă, prin care sunt transmise unele date între pacient și medic ori asistent.
Conform biroului de presă al spitalului este „o rețea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o soluție „ready to use” din primul minut de la instalare, simplă si sociabilă. Cu ajutorul lor, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și text cu pacienții, având contact direct în situații esențiale pentru sănătatea acestora”.
Realizatorii proiectului „Infirmiera Virtuală” estimează că în două luni un singur device poate elimina până la 180 de contacte cu potențial de infectare a cadrelor medicale.
Prezența avatarurilor în prima linie din Zona Roșie a Unității de Primiri Urgențe a SCJUPBT reduce la minim riscul de contaminare a personalului medical care iși desfășoară activitatea în zonele cu suspecți sau confirmați cu SARS-COV2.
Este un proiect al Fundației United Way România, alături de Metropolitan Life.
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…