Sănătate

Coronavirus: România – înaintea pragului de 800 de decese. Au murit un ambulanțier din Suceava și o infirmieră din Dâmbovița

 Numărul persoanelor decedate, infectate cu COVID-19, în România, ajunge la 790, conform Institutului Național de Sănătate Publică – INSP. În această după-amiază au fost anunţate alte zece decese. A murit un ambulanțier din Suceava, dar și o infirmieră din Dâmbovița.

 A murit un bărbat de 60 ani, din județul Suceava, ambulanțier, internat în 12 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Suceava, transferat în 24 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase , ventilat non-invaziv până când suferă un stop-cardiorespirator, resuscitat, apoi intubat și ventilat mecanic. Depistat cu COVID în 17 aprilie, moare în 2 mai. Nu avea comorbidități.

A murit un bărbat de 66 ani, din județul Suceava, internat în 18 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Suceava, pacient dializat. Depistat în 18 aprilie cu COVID, moare în 2 mai, suferind de boală renală cronică, pacient dializat.

A murit un bărbat de 71 ani, din județul Suceava, internat în 23 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Confirmat în aceeași zi cu COVID, moare în 2 mai, suferind de hipertensiune arterială (HTA), sindorm reumatoid, obezitate.

A murit o femeie de 85 ani, din județul Suceava, persoană asistată, confirmată în 13 aprilie cu COVID. A murit în 2 mai, suferind de neoplasm, cu metastaze; diabet zaharat tip II, HTA, hemoragie digestivă superioară.

A murit un bărbat de 77 ani, din județul Galați, persoană asistată la Căminul Galați, internat în 28 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Galati, transferat la Spitalul CFR Galați. Confirmat în 28 aprilei cu COVID, a murit în 3 mai, suferind de HTA, diabet zaharat tip II, boală renală cronică.

A murit o femeie de 61 ani, din județul Dâmbovița – infirmieră la Centrul rezidențial. Internată în 17 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a fost confirmată pozitiv în 16 aprilie. A murit în 3 mai, suferind de HTA, siabet zaharat tip II, obezitate.

A murit un bărbat de 60 ani, din județul Covasna, internat în 29 martie la Spitalul de boli infecțioase Sf. Gheorghe, transferat în Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe, ventilat mecanic. Depistat cu COVID în 29 martie, a murit în 2 mai, suferind un infarct mirocardic acut în antecedente.

A murit o femeie de 88 ani, din județul Brașov, persoană asistată la Căminul de bătrâni Brașov, internată în 16 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Brașov, transferată în 18 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brasov, din 23 aprilie transferată în stare gravă în secția ATI-COVID a Spitalului Județean de Urgență Brașov. Depistată cu COVID în 17 aprilie, a murit în 3 mai, suferind de fibroză pulmonară, boală renală cronică, atrezie corticală cerebrală, insuficiență cardiacă – cardio stimulator.

A murit o femeie de 82 ani, județul Suceava, persoană asistată la Căminul de bătrâni. A fost internată în perioada 5-28 aprilie în Spitalul Rădăuți, pentru infecție bacteriană nespecificată, boală pulmonară interstitială. Confirmată cu COVID în 1 mai, a murit în 30 aprilie, suferind de HTA.

A murit o femeie de 54 ani, județ Olt, internată în 21 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Slatina în stare gravă, intubată, transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova în 24 aprilie. Confirmată cu COVID în 23 aprilie, a murit în 3 mai, suferind de HTA și obezitate.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

17 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

17 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

17 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

19 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

19 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

20 de ore ago