Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Judeţean, afirmă că unitatea pe care o conduce se comportă deja ca și un spital regional, însă serviciile sunt plătite de către CJAS ca unuia județean. Pătraşcu aminteşte că spitalul deserveşte pacienţi din patru judeţe, dar primeşte bani doar de la CJAS Timiş.
Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, îi răspunde lui Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, care a transmis că PNL nu mai vrea spital regional la Timișoara.
„În luna februarie, în urma consultărilor avute cu colegii mei din spital dar si cu specialiști în domeniu, am înaintat o adresă Consiliului Județean și Ministerului Sănătății prin care am solicitat ca SCJUPBT să se transforme în Spital Regional, mai ales având în vedere faptul că de peste 50 de ani în cadrul unității sunt oferite servicii pentru pacienți din 3 județe arondate”, spune Pătraşcu.
El afirmă că, de zeci de ani, pacienții din Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin se adresează spitalului Județean din Timișoara pentru servicii medicale, astfel că unitatea se comportă deja ca și un spital regional, însă din nefericire serviciile sunt plătite de către CJAS ca unui spital județean.
“Cu alte cuvinte ne comportăm ca un spital regional dar fondurile sunt ca pentru unul județean. Vreau să vă anunț că obținerea acestui statut nu ar fi o premieră pentru România, așa cum mulți încearcă să facă să pară. Spitalul Județean din Iași a fost transformat deja în spital regional în asteptarea construcției noi, de ce nu am face și noi la fel? Deci se poate“, a tarnsmis tânărul Pătrașcu.
El aminteşte că de ani de zile guvernarea precedentă a promis opt spitale regionale, „însă au promis și atât”.
„În plus, în Timiș chiar membrii PSD, cei care acum, în plină pandemie de coronavirus nu se opresc din a arunca mingi de foc acolo unde nu este jar, au fost cei care au eliminat de pe lista inițială Timișoara ca destinație pentru construcția unui spital regional. Obținerea statutului de spital regional atrage cu sine dezvoltarea și posibilitatea de acordare de îngrijiri mult mai bune pentru pacienții care ni se adresează. De ce să nu dăm șansa medicilor care acum au arătat mai mult ca oricând că sunt super eroi prin profesionalism, dăruire și empatie față de bolnavi? Dacă ei pot, noi de ce nu am putea să le obținem conditii mai bune? E criză, politicienii care nu se pricep și nici nu se informează ar trebui sa stea deoparte, sau dacă au puterea și voința de a ne ajuta pe toți cei din linia întâi, dar și pe cei care își fac meseria cu devotament, să vină în față cu lucruri concrete”, a mai transmis Pătrașcu.
Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…
Drumarii din zona de vest a României au avut de lucru în ultimele două zile…
„Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu…
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…