Administratie

În privinţa salariilor poliţiştilor locali, primarul Nicolae Robu dezinformează din nou sau e prost… informat

Primarul Nicolae Robu nu se dezminte şi dezinformează din nou. De această dată în privinţa salariilor poliţiştilor locali, unde este contrazis chiar de către aceştia. Mai exact de declaraţiile de avere publicate pe site-ul Poliţiei Locale Timişoara. Salariile acestora sunt consistent mai mari decât cele anunţate de Robu.

Ca reacţie la o afirmaţie a ministrului de Interne, Marcel Vela, privind salariile foarte mari ale poliţiştilor locali din Timişoara, primarul Nicolae Robu a prezentat o listă cu retribuţiile acestora. Salariile anunţate de Robu sunt mult mai mici decât cele vehiculate de ministrul Marcel Vela. Dar sunt oare ele reale? Ei bine, „lista lui Robu” este contrazisă chiar de poliţiştii locali, mai exact de declaraţiile lor de avere. Mai mult, trebuie spus că aceste declaraţii sunt pentru anul 2018, iar de atunnci salariile au crescut.

Să dăm câteva exemple. Primarul Nicolae Robu afirmă că şeful Poliţiei Locale, Dorel Cojan, are un salariu lunar de 7.435 de lei. În declaraţia sa de avere, Cojan afirmă că, în anul 2018, a luat salarii cumulate de 98.390 de lei, respectiv 8.199 de lei pe lună. La acestea se adaugă norma de hrană (11.690 de lei), adică aproape 1.000 de lei lunar. Evident, Cojan ia şi o consistentă pensie specială, ca fost miliţian şi poliţist

Directorul executiv adjunct, Dumitu Domăşnean, ar lua, potrivit lui Robu, un salariu de 7.032 de lei lunar. În realitate, chiar Domăşnean scrie că a obţinut 7.631 de lei lunar în 2018. Şi Domăşnean primeşte şi pensie specială.

Robu a scris că un şef de serviciu câştigă lunar 6.582 de lei. În privinţa salariilor şefilor de serviciu există diferenţe de la unul la altul. De exemplu, fostul poliţist Ioan Hada a câştigat 7.303 de lei lunar (87.638 de lei pe an). O anume Mirela Bogdănescxu a câştigat chiar 7.410 lei pe lună, iar Adrian Buzatu – 7.232 lei. Celebrul şofer al primarului, Vasile Parschiv, angajat al Poliţiei Locale, a câştigat mai puţin: 6.713 de lei lunar. Dar primeşte norma de hrană, cu toate că face altă muncă. Toate salariile pot fi consultate aici, reamintind că e vorba de anul 2018, iar de atunci retribuţiile au crescut. Poate chiar la nivelul menţionat de ministrul Vela.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

8 minute ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago