Anunţuri

Promovarea turismului în regiunea transfrontalieră

În data de 1 Decembrie 2018 a început implementarea proiectului: „Provocări comune – soluții comune: cooperare instituțională în domeniul turismului”, acronim: ProTourism, finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, cod eMS ROHU 300. Partenerii proiectului sunt: Orașul Jimbolia – lider de proiect -, Comuna Cărpiniș – partener 2 – din România și Orașul Csanádpalota – partener 3 – din Ungaria.

Obiectivul principal al proiectului constă în consolidarea cooperării dintre administrațiile publice participante în proiect în domeniul turismului – mai exact, dezvoltarea promovării turismului local și regional.

În cadrul acestui proiect, la Jimbolia, s-a deschis Centrul de Informare Turistică – entitate formată din două părți (Punctul de Informare Turistică și Biroul de Informare Turistică) ce formează un tot unitar. Acest centru a fost dotat cu echipamente în valoare de 35.707,00 euro: 3 info chioșcuri, 2 sisteme PC, o dronă, cameră foto  profesională, 1 UPS, router profesional, sistem de stocare date în rețea, 3 hard-discuri externe, un laptop și sistem de translatare simultană pentru 30 de persoane

Punctul de Informare Turistică reprezintă un pas spre ceea ce trebuie să tindem pe termen mediu și lung în ceea ce privește promovarea turismului, indiferent de natura acestuia, în localitatea noastră, precum și în zona transfrontalieră, zonă ce include și celelalte două localități partenere în acest proiect.

Astfel, punctul de pornire l-a reprezentat implicarea promotorilor turistici care au luat parte la diferite workshopuri, au participat la întâlniri cu reprezentanții în acest proiect ai celor două localități partenere spre a dobândi exemple de bune practici și au înființat pagina de Facebook prin intermediul căreia se promovează atât cele mai importante atracții turistice din Jimbolia, cât și evenimentele desfășurate aici.

Totodată, materialele promoționale ce au fost realizate prin intermediul proiectului (bro-șuri și albume de prezentare) se vor disemina și la punctele de informare turistică ale localităților Cărpiniș și Csanádpalota, precum și la alte entități care promovează turismul din zonă. Toate per-soanele care doresc să descopere detalii despre cele trei localități partenere sunt așteptate la punctele de informare turistică pentru a beneficia gratuit, în limita stocului disponibil, de mate-rialele anterior menționate. De asemenea, atât albumul, cât și broșura se pot consulta pe pagina de Facebook a Punctului de Informare Turistică din Jimbolia. Albumul se poate vedea accesând linkul, iar informațiile din broșură se pot citi prin intermediul linkului.

Așadar, fie că vorbim despre turismul cultural, turismul de eveniment, turismul de recreere sau, având în vedere situația actuală, turismul virtual, Punctul de Informare Turistică are menirea de a evidenția potențialul zonei și de a face cunoscute atracțiile acesteia în mediul online și in situ. Această activitate se va continua și după perioada de implementare a proiectului.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței și care necesită o abordare comună, precum și soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune și dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care 189 milioane de euro reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde județele Arad, Bihor, Satu Mare și Timiș pe partea română a graniței și, respectiv, județele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

 

 

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

3 ore ago

Tânăr și fără minte: prins de mai multe ori circulând fără permis. Îl paște închisoarea

Nu a învățat din greșeli. La data de 26 septembrie, polițiștii Secției 12 Rurale Periam…

4 ore ago

Pregătiri de „ciclon”! Va intra prin Vest însă în alte regiuni va ploua mai mult

O furtună va lovi România începând din weekend, conform ANM. Temperaturile vor scădea de la…

4 ore ago

Timișul are din nou post de administrator public. Cel mai probabil viitor ocupant, un cunoscut om politic local

Consilierii județeni timișeni au corectat, în ultima ședință de plen, soluția neortodoxă adoptată pentru a…

4 ore ago

Universitatea de Vest lansează un nou curs postuniversitar inedit, cu specializare în Asistență Socială Militară

Departamentul de Asistență Socială de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din UVT organizează înscrieri,…

4 ore ago

Cinema Timiș a ajuns la un an de activitate: 323 de proiecții de film și evenimente, cu 54.000 de spectatori/FOTO

Cel mai mare cinematograf al Primăriei Timișoara, Timiș, a ajuns la primul an de activitate.…

5 ore ago