Partide

Timişorenii pot afla calitatea aerului respirat, prin intermediul unor senzori independenţi, instalaţi de Verzi

Timişoara va beneficia de un nou set de senzori, alături de cei oficiali cu care edilul-şef al Timişoare prezintă situaţia evoluţiei poluării din Timişoara. Astfel, în oraş a fost instalat un prim astfel de senzor, urmând ca un altul să devină funcţional uletrior.

Cu ajutorul Verzilor, la Timişoara a fost montat, în cartierul Fabric, un senzor care măsoară exact parametrii care afectează cel mai mult sănătatea timişorenilor.

„Prima rețea independentă de monitorizare a calității aerului din Timișoara a devenit funcțională. Va include 2 senzori care vor monitoriza permanent nivelul emisiilor de particule în suspensie, PM10, PM2.5 și PM1, în timp real. Sfidarea autorităților față de proiectele spre beneficiul sănătății populației, inițiate de verzii timișeni, este absolut de neînțeles. Nu am identificat o altă modalitate de a-i trezi decât prin presiunea publică. Astfel am decis să ne alăturăm inițiativei colegilor din București prin crearea unei HĂRȚI a POLUĂRII. În București, datele colectate de acești senzorii au generat o presiune publică formidabilă Primarului FIREA”, au anunţat reprezentanţii partidului eco.

După cum se ştie, particulele PM 2,5 sunt printre cele mai dăunătoare, iar exact acesta nu e măsurat de staţiile aduse în prim plan de primar.
Senzoul folosit pentru măsurare şi care a fost montat este de tip Airly. Proiectat și construit în Uniunea Europeană, senzorul Airly este un dispozitiv fiabil și ușor de instalat pentru a măsura calitatea aerului din mediul exterior. Senzorii de aer măsoară concentrația gazelor nocive PM1, PM2.5, PM10 și NO2 și O3 în timp real.

Vizualizarea parametrilor măsuraţi de noul senzor se poate realiza în două modalităţi, fie prin descărcarea aplicația gratuită „Airly” pentru android de aici, respectiv pe internet la adresa romaniarespira.ro.

Vă reamintim că Timişoara a fost inclusă pe lista pentru care Comisia Europeană a deschis un proces de infringement împotriva României, pentru nivelul noxelor de dioxid de azot.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

7 minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

19 minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

32 de minute ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

36 de minute ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

39 de minute ago

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa.…

O oră ago