Administratie

Trotuarele Timişoarei, total diferite de modelul folosit în alte oraşe istorice. Cum ar arăta „şahul” local … la Veneţia/FOTO

Timişoara îşi acoperă trotuarele cu dale kitch „şah”, fără ca cineva să fi cerut opinia unor specialişti. Folosirea dalelor nu este neapărat ceva ieşit din comun pentru o lume civilizată, dar cu un totul alt model de culori. Vedeţi cum ar fi putut arăta centrul istoric al capitalei Banatului, dacă modelele altor oraşe cu vechime ar fi fost folosite şi aici.

Ordinul Arhitecţilor din România, filiala teritorială Timiş, a prezentat câteva asemenea modele de succes, folosite în alte oraşe istorice. Dar, surprinzător, niciunul nu seamănă nici pe departe cu cel ales de cineva la Timişoara, în mod unilateral. Se poate observa, în imaginile prezentate, diferenţa totală de abordare a proiectelor, în alte oraşe se remarcă simplitatea folosită în zonele istorice, în cotrast cu ciudăţenia modeulului „şah” cu care timişorenii vor fi nevoiţi să se împace, probabil ani buni de acum înainte.

Abordarea locală este considerată de specialişti total greşită, chiar aceştia spun că ne vom face de ruşine atunci când Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii, atunci când se va întâmpla. Prin intermediul unor simulări, cei de la Ordinul Arhitecţilor au prezentat şi cum ar arăta străzile altor oraşe, dacă modelul „şah” ar fi fost utilizat şi acolo.

Palazzo Pubblico and Torre del Mangia, Piazza del Campo, Siena, Tuscany, Italy, Europe

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

14 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

17 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

19 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

19 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

20 de ore ago