Politica

Cătălin Drulă anunţă: Licitaţia pentru drumul de legătură spre autostrada A1 a fost suspendată!

Unul dintre cel emai aşteptate proiecte de infrastructură pentru timişoreni, cel al drumului de legătură dintre DN 69 şi autostrada A1 a fost suspendat. Vestea proastă a fost anunţată de deputatul USR de Timiş, Cătălin Drulă, vineri dimineaţa.

Ziua de 18 iunie era data limită pentru depunerea ofertelor în vederea stabilirii firmei care se va ocupa de construcţia drumului de legătură între DN 69, Timişoara – Arad, de la bifurcaţia spre Sânandrei, cu autostrada A1. Surpriza constatată de deputatul USR Cătălin Drulă a fost că licitaţia e suspendată.

Personal m-am luptat pentru aceste proiecte. Drumul de legătură e în licitaţie şi avea termen de depunere a ofertelor ieri, 18 iunie. Am aflat că licitaţia e suspendată. Dimineaţa aceasta am contactat directorul de la CNAIR, să aflu care e motivul cu suspendarea. Evident că deocamdată nu am primit niciun răspuns, dar cum îl aflu îl împart cu dumneavoastră, presa cum îl primesc. Eu îi întreb pe Dobra. Robu, PSD, PNL Timiş dacă ei au sunat pentru lucruruile astea”, a spus Drulă.

Licitaţia pentru acest proiect a fost lansată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vineri, 27 martie. Procedura viza proiectarea și execuția drumului de legătură A1 Arad – Timișoara – DN69.
Valoarea estimată a contractului pentru construcția drumului de 10 kilometri este de aproape 200 de milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 84 luni și cuprinde: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

O oră ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago