Administratie

Dominic Fritz: Clădirea din zona Traian este imaginea perfectă a atitudinii administrației Robu față de istoria orașului

Candidatul USR la Primăria Timişoara, Dominic Fritz, reacţionează după ce, duminică, acoperişul unui imobil al municipalităţii a căzut în stradă. Fritz aminteşte că proprietarii de clădiri istorice sunt amendaţi, dacă nu le renovează, în schimb, primăria, în calitatea sa de proprietar, nu-și respectă nici măcar obligațiile de bază: siguranța clădirii.

Duminică, acoperişul unei clădiri din zona Traian aparţinând Primăriei Timişoara a căzut, blocând astfel circulaţia în zonă. Din fericire nu a fost rănit nimeni. Ceea ce putea fi o tragedie a vut loc în timp ce primarul Nicolae Robu îşi etala valenţele fotbalistice la Liebling. Incidentul nu-l putea lăsa nepăsător pe Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timiuşoara.

“În ziua în care o minge de fotbal a fost adusă cu elicopterul ca să fie trimisă în poartă de primarul Robu, o bucată din acoperişul unei clădiri a Primăriei a căzut în stradă. Traficul rutier şi al mijloacelor de transport din zona Traian au fost blocate. Din fericire, nu trecea nimeni pe stradă în momentul prăbușirii. Clădirea din zona Traian este imaginea perfectă a atitudinii administrației Robu față de istoria orașului și față de propria proprietate”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

El aminteşte ce fac reprezentanţii municipalităţii cu proprietarii clădirilor nerenovate. El menţionează că e vorba de o contravenţie ce s-a întâmplat cu clădirea respectivă şi aşteaptă intervenţia oamenilor legii.

“În timp ce Primăria, ca instituție publică, amendează proprietarii care nu-și renovează clădirile istorice, în calitate sa de proprietar nu-și respectă nici măcar obligațiile de bază: siguranța clădirii. Timișorenii mi-au povestit că Primăria este chiar cel mai necooperant proprietar atunci când deține un apartament sau mai multe într-o clădire, refuzând să participe la fondul de renovare al Asociației. Neglijarea îndatoririlor duce la accidente ca în Traian care se pot termina și rău. De aceea legiuitorul a stabilit că reprezintă contravenție, în unele condiții și o infracțiune, punerea în pericol de către proprietari a integrității structurale a condominiului. Aștept ca poliția să-și facă datoria în cazul clădirii din Traian și să constate contravenția”, a mai scris Fritz..

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

10 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago