Politica

Dominic Samuel Fritz le propune timişorenilor un contract cu zece puncte pentru un mandat la conducerea oraşului

Un nou început pentru Timişoara” este sloganul cu care „neamţul” intră în luptă pentru fotoliul de primar al oraşului de pe Bega. El a refuzat să vină cu propuneri care mai de care mai frumoase, în ciuda sfaturilor primite de la specialiştii în marketing politic, spune reprezentantul USR, în schimb are zece puncte clare, cu care va intra în lupta cu actualul edil-şef pentru postul de şef al administraţiei locale.

Un singur punct îi aseamănă pe Nicolae Robu şi Dominic Samuel Fritz ca şi oameni politici, anume că nu au vrut să asculte de specialiştii în imagine. Actualul primar cu faptul că nu s-a tuns şi e cam slobod la gură, reprezentantul USR PLUS pentru că nu vrea să aibă o campanie bazată pe promisiuni multe şi, poate, greu de realizat.

Exact de promisiunile actualului primar al oraşului s-a arătat interesat şi Fritz, el a realizat o analiză a punctelor pe care contracandidatul său le-a lansat în cadrul ultimelor două campanii electorale, din 2012 şi din 2016. Şi pe care, se pare, că nu prea a reuşit să le îndeplinească. Conform candidatului USR, doar 18 din cele 64 de promisiuni lansate au fost şi îndeplinite. Interesant este că multe dintre aceste promisiuni sunt considerate corecte şi de Fritz, dar el nu înţelege de ce nu sunt duse la bun sfârşit.

Acesta este un document al eşecului său, al limitărlor sale.  Acum trebuie să ne întrebăm dacă el şi anturajul  său fac ceea ce cere Timişoara. Lista e o măsură a neputinţei lui Robu. De ce a eşuat Robu? Nu critic, dar vreau să ştiu de ce nu a reuşit să le pună în funcţiune. De ce au reuşit alţii. De ce fac alţii aşa, în Europa. Unele promisiuni sunt bune. Deci nu se poate spune că nu au fost îndeplinite pentru că timişorenii ar fi mai puţin civilizaţi. E un singur motiv, de ce Robu nu a reuşit toate aceste lucruri. Nu pricepe ce înseamnă administrație publică modernă”, a declarat Fritz.

El vrea o administraţie nouă, curată, aproape de oameni.

Ştiu că e o temă plictisitoare. Prezint astăzi, nu zece promisiuni, ci zece angajamente. Nu e o listă cu proiecte de fântâni, e un contract. Exact ceea ce Robu a ignorat, de ce promisiuni frumoase au rămas promisiuni”, a mai subliniat Dominic Samuel Fritz.

Iată lista propunerilor, cu cele zece puncte clare:

– Punem cartierele în centrul atenţiei.

– Zona metropolitană funcţională.

– Reconectăm administraţia de Europa.

– Atragem profesionişti în primărie.

– Digitalizăm şi eficientizăm administraţia.

– Combatem corupţia cu transparenţă.

– Reechilibrăm bugetul spre investiţii.

– Luăm decizii bazate pe date.

– Consultăm şi implicăm cetăţenii.

– Luptăm pentru interesele Timişoarei pe plan naţional şi european.

Referindu-se la aceste puncte, Fritz spune că din zece lei cheltuiţi de primărie, 8,5 lei merg în funcţionare, iar 1,5 lei la dezvoltare.

Totuşi, el nu vizează eliminarea funcţionarilor din primărie, cei care sunt serioşi vor putea să-şi facă treaba, iar cei care sunt acolo să facă „şmenuri” vor pleca singuri.

Nu schimbăm jucătorii, ci regulile jocului, iar unii nu se mai regăsesc în aceste reguli. Unii angajaţi suferă din cauza lipsei de profesionalism a celor din vârf. Cei de acolo, care vor să lucreze în administraţia modernă sunt cei care fac treabă şi vor rămâne, eu sunt aliatul, nu duşmanul lor. Dacă fac şmenuri vor vedea singuri că nu se mai regăsesc în noua administraţie.

Ca şi puncte extrem de importante pe care administraţia Fritz va trebui să le realizeze, dacă va ajunge la putere, sunt multe pe care şi actuala administraţie le avea în vedere.

În centru avem nevoie de o parcare adevărată, avem nevoie de o reorganizare în zona 700, care trebuie total regândită, Sala Polivalentă şi Stadionul nou sunt extrem de importante. De asemenea, trebuie insistat şi văzut cum stăm cu inelele de circulaţie. Spitalul Municipal care va fi extins în parcul botanic nu e ok, avem nevoie de un nou corp, o nouă clădire pentru spital. Eu nu mă bat cu Robu, că el vrea un pod sau eu nu, diferenţa e că am altă viziune despre ce instrumente ai nevoie ca să ajungi acolo”, a mai subliniat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

17 minute ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

37 de minute ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

40 de minute ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

46 de minute ago

Colterm trage linia după sezonul de iarnă. Compania dorește reducerea costurilor de producție și a prețului gigacaloriei

Colterm încheie sezonul de iarnă cu zeci de mii de tone de cărbune în stocuri,…

49 de minute ago

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga…

51 de minute ago