Social

Drumul inundat de la Parţa e închis în continuare. Unde au intervenit pompierii

În ultimele 24 de ore, pompierii timișeni au fost solicitați și au intervenit la mai multe adrese din localitățile: Lugoj, Făget, Bârna, Găvojdia, Sacoșu Turcesc, Criciova și Știuca, se arată într-o informare făcută de ISU Timiş. Situaţie mai deosebită a fost la Parţa, unde râul Timiş s-a revărast şi a inundat un drum, acesta fiind şi acum închis.

Cele mai multe intervenții s-au înregistrat în satele Găvojdia, Zgribești și Slăbăgel. Astfel, în localitățile Găvojdia și Zgribești au fost inundate 16 case. De asemenea, pompierii au intervenit pentru evacuarea a două persoane dintr-o locuință din Găvojdia și au ajutat la evacuarea a doi cai în satul Sălbăgel. S-a mai intervenit pentru evacuarea apei din beciuri/subsoluri și curți inundate în localitățile Lugoj, Făget și Sărăzani (Bârna).

O situație mai deosebită s-a înregistrat în localitatea Parța, unde râul Timiș s-a revărsat și a inundat un drum. Drumul este blocat, apa depășind 40 de cm, însă există rute ocolitoare pentru traficul rutier. Situația este monitorizată de către autoritățile locale, momentan neexistând risc de inundații pentru locuințe.

De asemenea, pompierii militari, alături de colegii de la Administrația Bazinală de Apă Banat au intervenit în zona localității Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș (amonte de calea ferată) blocând infiltrațiile produse de debitul mare de apă. Pompierii au intervenit și pentru protejarea localității prin amplasarea mai multor saci cu nisip în zonele de risc. În urma intervențiilor, s-a reușit prevenirea inundațiilor în zona vizată. În continuare digul este monitorizat.

În acest moment, nu se înregistrează evenimente deosebite cauzate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, însă pompierii monitorizează în continuare situația din teren, fiind pregătiți să intervină.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana…

10 minute ago

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

43 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 18 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

57 de minute ago

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

15 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

18 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

20 de ore ago