Politica

Fritz apelează la primarul actual şi la guvernul Orban pentru a susţine noul spital municipal

Candidatul USR la Primăria Timişoara face apel la Nicolae Robu, actualul primar, dar şi la guvern, chiar dacă formaţiunile politice din care aceştia provin sunt altele decât cea pe care el o reprezintă. La mijloc este interesul timişorenilor, respectiv obţinerea de fonduri europene pentru un nou spital municipal.
Dominic Fritz nu evită să se adreseze contracandidatului său, Nicolae Robu, atunci când interesul cetăţenilor o cere, ca dovadă, el a făcut un apel către actualul primar, dar şi la miniştrii liberali din guvernul Orban, pentru a include un viitor spital municipal nou la Timişoara pe lista obiectivelor care ar putea beneficia de bani de la Uniunea Europeană, care va fi transmisă la Bruxelles.
„Fonduri există, sunt disponibile, trebuie doar să facem ce trebuie făcut. UE pune foarte mulți bani în sănătate și cercetare în sănătate. Există un fond special, fondul operațional de sănătate. Ca să fim eligibili pentru finanțare din acest fond operațional de sănătate al UE, trebuie să ne aflăm cu acest proiect pe o listă a guvernului României. Această listă acum se finalizează, până la finalul anului. Dacă nu suntem, nu vom putea primi finanțare pentru acest proiect. Fac apel către domnul primar Robu, domnul ministru Tătaru (n.r. Nelu Tătaru – ministrul Sănătăţii) și domnul ministru Boloș (n.r. Marcel Boloş – ministrul Fondurilor Europene), să luptați să includeți spitalul municipal pe această listă pentru finanțare”, a anunţat, miercuri, Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago