Chiar dacă numărul de infectări zilnice cu SARS-Cov2, la nivel național, este mare (411 cazuri noi de joi până vineri), spitalele trebuie să se deschidă și pentru cei cu afecțiuni care nu au SARS-Cov2, cu circuite separate, asigurând în același timp și asistența medicală și pentru cei infectați cu Covid-19.
Reprezentanții Ministerului Sănătății au solicitat direcțiilor de sănătate publică (DSP) un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării și tratamentului persoanelor asimptomatice infectate cu noul coronavirus.
Până la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică trebuie să transmită Ministerului Sănătății rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistența medicală pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirurgicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID. Termenul de transmitere a acestor rapoarte este ziua de luni, 29 iunie 2020.
În baza acestor rapoarte, conducerea Ministerului Sănătății va decide măsurile care se vor lua în perioada următoare, precum și modificările legislative viitoare, dacă se impune acest lucru.
—
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…