Sport

Fostul rector Viorel Şerban este noul preşedinte al echipei de fotbal a Politehnicii

Mandatul de preşedinte la ASU Politehnica al lui Florin Drăgan s-a încheiat. După cum se ştie acesta a fost ales la începutul anului în funcţia de rector al Universităţii Politehnica. Din această săptămână Politehnica Timişoara are un nou preşedinte. Este vorba despre fostul rector UPT, profesorul universitar Viorel-Aurel Şerban, apropiat de proiectul alb-violet încă de la start.

Profesorul universitar Viorel Şerban are o activitate consistentă şi în domeniul sportului. A fost preşedinte al secţiei de handbal a CSU Politehnica (1996–2012), preşedinte Suporter Club – Politehnica Timişoara (1986–1992), secretar executiv al ASU Politehnica Timişoara (1996–2012) şi din 2016 e preşedinte al Consiliului de Administraţie al CSU Politehnica.

„Nu ştiu dacă putem să-i spunem revenire, e o senzaţie uşor ciudată, pentru că în aproape toată activitatea mea de cadru didactic al Politehnicii şi prin funcţiile de conducere am fost chiar foarte apropiat de zona sportivă. Şi desigur, deşi am fost mulţi ani în zona handbalului, pentru mine fotbalul a fost întotdeauna marea pasiune. Când poziţia mi-a permis să mă apropii mult mai mult, am făcut-o. Şi iată că, după încheierea mandatului de rector, e o nouă provocare. O provocare pe care eu am primit-o cu braţele deschise, pentru că în calitate de rector am participat practic la intrarea în anul 100 a şcolii noastre de tradiţie şi, iată, din postura de preşedinte al clubului de fotbal Politehnica Timişoara vom intra în anul 100. Şi asta obligă mult”, a spus noul preşedinte, Viorel Şerban.

Fostul rector a vorbit şi despre aşteptările pentru noul sezon: „Sigur că privesc sezonul 2020-21 în perspectiva pregătirii şi aniversării Centenarului Societăţii Sportive a Şcolii Politehnice Timişorene. Obiectivul este ca tot ce se întâmplă începând de săptămânile următoare, să construim structura, echipa, în aşa fel încât sărbătorile în anul 100 al Politehnicii să ne găsească plini de satisfacţii şi, mai ales, de bucurii”.

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

11 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

12 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

14 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

15 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

20 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

20 de ore ago