Administratie

Pasajul Solventul, cadoul pentru primarul Timişoarei de ziua sa de naştere, prinde contur pe SEAP

Sâmbătă în sistemul public de licitaţii electronice a fost lansată licitaţia pentru stabilirea firmei de specialitate care va superviza construcţia unuia dintre cele mai importante obiective de infrastructură ale Timişoarei din ultima perioadă, Pasajul Solventul.

La nici o săptămână de la „cadoul” Direcţiei de specialitate a primăriei, care termina dosarul de licitaţie pentru stabilirea constructorului la Pasajul Solventula fost făcut şi primul pas relativ concret în ceea ce priveşte acest obiectiv. Pe SEAP a fost publicată licitaţia pentru desemnarea unui diriginte de şantier. Suma acordată celui care va lua contractul este de aproape un milion de lei, mai precis 962.298 de lei.

“Firma desemnată se va ocupa de verificarea realizării corecte a execuţiei lucrărilor de construcţie în conformitate cu cerinţele impuse în caietul de sarcini şi cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Tipul lucrărilor care fac obiectul prezentului obiectiv de investiţii sunt: lucrări de pasaj (infrastructură și suprastructură); lucrări de drum (carosabil, trotuare, piste de biciliști); amenajare spații verzi; lucrări linie de tramvai (infrastructură, instalații); lucrări de CF (demontare și refacere linii CF, lucrări de protecție instalații LC, TC, ELEF); lucrări edilitare (apă, canalizare, gaz, electrice _0,4kV și 20kV). Dirigintele de şantier va asigura asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier pentru lucrările aferente obiectivului de investiţii atât pe perioada execuţiei lucrărilor (24 luni) cât şi în perioada de garanţie a lucrărilor executate, până la efectuarea recepţiei finale a acestora (60 luni)”, conform anunţului de licitaţie.

Noua licitaţie vine la doar o zi de la un alt spectacol media-Facebook, când vineri, într-o scenetă cu totul „întâmplătoare”, directorul fidel al primarului, Culiţă Chiş, a venit în direct, în cadrul videoconferinţei de presă a edilului-şef, la semnat cu contractul pentru demararea lucrărilor de reabilitare a Căiii Bogdăneştilor, cea de la care va porni şi noul pasaj. Acesta urmează să aibă la final două benzi pe sens, linie dublă de tramvai şi piste de biciclete, alături de trotuare. Noul pasaj va asigura o legătură facilă între cele două jumătăţi, de nord şi de sud, ale Timişoarei.

Ofertele se depun până pe 27 iulie, durata contractului fiind de 24 de luni. În ceea ce priveşte pasajul efectiv, valoarea construcţiei este estimată la 28 de milioane de euro, din banii primăriei.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

34 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago