Administratie

Şeful PNL recunoaşte situaţia în problema Aeroportului Internaţional Timişoara: „Eu nu sunt parte la decizie”

Liderul PNL Timiş recunoaşte că nu are absolut nicio putere de influenţă asupra situaţiei de la Aeroportul Internaţional Timişoara, ceea ce oferă multe explicaţii asupra numelor de arădeni şi cărăşeni care ar urma să fie numiţi pe post de director acolo, conform unor interese politice. De asemenea, el s-a eschivat în a vorbi despre numele colegului său de consiliu local, Daniel Idolu, actualul manager de la AIT, dar a spus că „suntem nemulţumiţi” referindu-se la evoluţia aeroportului.

Nu vorbim despre nume când analizăm situaţia Aeroportului Internaţional Timişoara, dar am fost depăşiţi de Cluj şi Iaşi, şi ne uităm cu jind la cursele acestora, a încercat Nicolae Robu să evite să pronunţe numele celui care conduce astăzi poarta aeriană a Banatului, Daniel Idolu. În pixul şi influenţa acestuia, el fiind liderul consilierilor PSD din CLT, stau multe dintre proiectele de dezvoltare în forţă pe care primarul le tot aduce la vot. Iar un cuvânt plasat greşit ar putea face mult rău. Dar important este că acum, la AIT situaţia nu ar fi una bună. Robu a spus că nu vrea să comenteze despre aeroport, dar a reuşit să vorbească minute bune despre acesta.

„Legat de aeroport, nu vreau să comentez în niciun fel. Mă interesează foarte mult aeroportul din Timişoara, nu este al nostru, e al statului român în momentul de faţă. Noi am făcut acum mai mulţi ani diligenţele necesare să îl transferăm la consiliul judeţean şi consiliul judeţean. Au fost discuţii, nu s-a dorit să fie transferat. Dacă se va transfera vom face investiţii. Suntem foarte nemulţumiţi de stadiul actual al aeroportului. Nu vorbesc de persoane responsabile, sunt alţii care trebuie să o facă. Eu, ca simplu cetăţean, pot să fac comparaţii, cum e aeroportul azi, faţă de cel din cluj, cum erau acum zece ani. Noi eram pe locul 2 după Otopeni, acum am impresia că suntem pe 4, Clujul e net detaşat faţă de noi, cel din Iaşi cred că ne-au luato înainte. La Timişoara se impune o abordare în forţă. Nu aşa cum e acum, să ne uităm cu jind la aeroporturile de la Cluj, Budapesta, Beograd”, spune Robu.

Până la urmă, el a recunoscut că nu prea are legătură şi nu prea poate influenţa modul în care decid şefii de partid, cei din Caraş-Severin şi Arad, care se luptă între ei pentru putere pe un aeroport al Timişoarei.
„Dar eu nu sunt parte la decizie. Dacă nu merge bine voi lua atitudine. Nu am motive acum să iau atitudine legat de ceea ce decid cei de la Ministerul Transporturilor”, a mai subliniat liderul PNL Timiş.

Şeful PSD Timiş şi liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a anunţat vineri că a iniţiat un proiect de lege prin care să se transfere proprietatea AIT de la Ministerul Transporturilor la autorităţile locale şi a subliniat că nu se lasă până nu-şi va duce la bun sfârşit iniţiativa. Dar aleşii PNL ar susţine un asemenea proiect benefic pentru comunitatea locală? Robu spune că da, dar ulterior încearcă să o dreagă, spunând că nu e uşor, că aeroportul e în atenţia NATO, etc.

„Parlamentarii PNL, desigur că vor susţine trecerea aeroportului la autorităţile locale, dar problema e mai complexă, noi am susţinut, dar nu s-a transferat. E un aeroport cu componentă militară, de interes NATO, şi decizia nu e aşa de simplă”, a mai subliniat şeful PNL Timiş.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago