Social

Societatea Colterm explică facturile mari din ultima perioadă: pandemia e de vină

Societatea timişoreană de termoficare a Timişoarei, Colterm, a oferit o serie de explicaţii referitoare la ultimele facturi. Acestea vin ca urmare a unor sesizări venite din partea unor asociații de proprietari, nemulțumite de valoarea facturilor emise pentru consumul din lunile aprilie și/sau mai.

Motivul principal al problemelor sunt legate de epidemia de pandemie, de faptul că nu au fost disponibili angajaţi care să citească ceasurile, fiind aplicate consumuri estimative.

„Pandemia de coronavirus care s-a manifestat în România începând cu luna martie 2020, ne-a obligat să luăm toate măsurile de precauție necesare pentru a asigura continuitatea activității de furnizare a încălzirii și apei calde de consum către clienții COLTERM dar, în același timp, și de a proteja sănătatea angajaților în fața riscului de contaminare cu noul coronavirus. În acest scop, una dintre măsuri a fost aceea de a continua activitatea cu un număr cât mai redus de angajați. Din acest motiv, așa cum am anunțat în mass media, în lunile aprilie și mai nu s-au efectuat citiri de contoare pentru încălzire și apă caldă și s-au facturat consumuri estimative, urmând ca regularizarea consumurilor să se facă după citirile contoarelor, care se vor realiza în a doua jumătate a lunii iunie”, motivează cei de la Colterm facturile mari.

Conform societăţii, estimările de consum s-au făcut conform procedurilor interne, avându-se în vedere media ultimelor trei luni pentru apa caldă de consum și consumurile de energie termică pentru încălzire din perioade similare din punct de vedere al temperaturilor exterioare. Perioada medie de facturare pentru luna mai a fost 20 aprilie – 22 mai, iar din cauza temperaturilor exterioare scăzute s-a furnizat încălzire până în data 09.05.2020, deci facture lunii mai conține și energie termică pentru încălzire. Consumatorilor care și-au închis încălzirea mai repede decât la încheierea perioadei de furnizare (9 mai 2020) și nu au anunțat COLTERM, li s-a facturat încălzire ca și când ar fi consumat până la finalul perioadei, urmând ca regularizarea să se facă odată cu citirea din a doua parte a lunii iunie. Totodată, pentru apa caldă de consum, estimarea s-a efectuat ținând cont de media de consum a ultimelor trei luni.

Estimările s-au aplicat unitar, COLTERM neavând posibilitatea de a particulariza consumurile pentru eventuale situații atipice, cum ar fi: închiderea parțială sau totală a încălzirii la nivelul branșamentului la diverse date, nelocuirea în anumite perioade ale unor apartamente sau imobile etc.

„Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente create de imposibilitatea efectuării citirilor contoarelor de energie termică în perioada aprilie – mai și asigurăm consumatorii că, indiferent de diferențele  care pot exista între consumurile estimate și cele reale ale fiecărui consumator, acestea se vor regulariza, după citirile ce se vor efectua în a doua jumătate a lunii iunie”, au mai anunţat reprezentanţii societăţii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago