Sănătate

Timiş. Toate spitalele se deschid și pentru pacienții nonCovid

Toate spitalele din judeţul Timiș se vor deschide și către pacienții care nu au COVID-19. S-au deschis deja două unități sanitare, urmează și celelalte în zilele care vor urma.

 În Timiș s-a întocmit Planul Alb în ceea ce privește spitalele. Prefectul Liliana Oneț a convocat o întâlnire de lucru, săptămâna trecută, unde a dispus ca în termen de 10 zile să se reia activitatea tuturor spitalelor și pentru cazurile clinice non- COVID, după îndeplinirea unor condiții stricte: existența unor circuite complet separate pentru bolnavii de coronavirus și pentru cei non-COVID.

Astăzi, la Instituția Prefectului, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul căreia Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș a anunțat spitalele care au solicitat aviz pentru Planul de măsuri și își reiau activitatea și pentru pacienții non-COVID. S-au deschis deja secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara și Maternitatea Bega. În Timiș, la spitalul din Lugoj se mai internau pacienți cu Covid, la secția de Dermatologie de pe strada Ofcea a Spitalului Municipal Timișoara, iar Spitalul CFR era desemnat spital suport și unele secții ale Spitalului Județean Timișoara.

„A fost prezentat faptul că toate spitalele, mai puțin Spitalul Clinic Municipal, au depus Planurile de măsuri, care au fost avizate de Direcția de Sănătate Publică. Spitalul Clinic Municipal va depune Planul de măsuri în cursul zilei de mâine. Trebuie precizat că Spitalul CFR mai are nevoie și de avizul Ministerului Transporturilor pentru a putea fi redeschis și pentru pacienți non- COVID. Totodată, s-a prezentat faptul că Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu din Timișoara are documentația depusă la ministerul de resort pentru avizarea organigramei și a structurii de paturi pentru Secția Externă de Infecțioase de pe Stadionul CFR”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Liliana Oneț a solicitat managerilor spitalelor să fie îmbunătățită comunicarea cu pacienții în ceea ce privește capacitatea de testare și modalitatea în care se face triajul la internarea în spitale.

„Trebuie să începem să revenim la normal, să preluăm urgențele și să internăm pacienții non- COVID”, a afirmat prefectul județului Timiș, care a cerut conducerii Direcției de Sănătate Publică să organizeze întâlniri periodice cu managerii spitalelor pentru a se rezolva problemele care pot apărea la reluarea activității unităților spitalicești și pentru pacienții non-COVID.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

2 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

3 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

3 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

7 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

8 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

11 ore ago