Tinerii care doresc să urmeze o şcoală profesională în sistem dual au la dispoziţie la Timişoara patru clase şi 112 locuri la mai multe discipline, în cadrul unui proiect derulat de Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” şi un important investitor german prezent pe piaţa locală cu 10.000 de angajaţi. Se oferă pregătire pentru posturile de de electrician, electromecanic sau operator CNC.
Societatea Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Din 2012 până în prezent, compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, cazare, masă și transport pentru elevi, precum și pentru promovarea acestui tip de învățământ la nivel de județ, precum și la nivel național.
„Suntem mândri de sutele de absolvenți și actuali cursanți ai școlilor profesionale partenere și ne bucurăm să anunțăm locurile disponibile pentru următorul an școlar: în jur de 140 de locuri la Sibiu și Timișoara. Elevii de azi sunt viitorii noștri angajați. Împreună putem face diferența“, a subliniat Christian von Albrichsfeld, conducătorul filialei româneşti a concernului german.
În total, sunt 112 locuri disponibile la Școala Duală Banat. În Timișoara, Continental susține școala profesională de peste 8 ani și a contribuit la dezvoltarea profesională a peste 200 de absolvenți.
Tinerii care optează să își extindă abilitățile practice, să își cizeleze cunoștințele tehnice și să învețe o meserie la mare căutare în industrie, au oportunitatea de a urma în cadrul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara clasele de electrician, electromecanic sau operator CNC.
Mentorii Continental, experți în domeniile mai sus menționate, le stau la dispoziție elevilor pe durata celor trei ani de școlarizare. Aceștia le explică, demonstrează și facilitează învățăceilor aplicabilitatea noțiunilor teoretice dobândite în clasă direct în centrele de producție automotive. Viitorii meseriași beneficiază de indicațiile valoroase ale specialiștilor din cadrul companiei, pun în practică tot ceea ce învață, înțeleg cum și când intervine activitatea lor și își conturează o părere asupra muncii în cadrul unei organizații.
Avantajele de a urma învățământul profesional dual, pe lângă cele enumerate mai sus, se continuă cu: o bursă lunară din partea statului și din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic din Timișoara, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.
Pentru anul școlar 2020 – 2021 vor fi organizate 4 clase (112 locuri), împărțite pe următoarele calificări: 2 clase (56 locuri) – Electromecanic utilaje și instalații industriale; 1 clasă (28 locuri) – Operator mașini cu comandă numerică (CNC); 1 clasă (28 locuri) – Electrician aparate și echipamente electrice și energetice
Prima etapă de înscriere are loc între 29 iunie – 6 iulie, iar cea de a doua între 22 – 24 iulie.
Cei interesați pot solicita mai multe detalii la numerele de telefon 0256 225 905 sau la adresa de e-mail secretariat@scoaladualabanat.ro.
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…