Primăria Timişoara

Vise mari şi frumoase, pe bani europeni. Ce viziune are administraţia Timişoarei pentru noul ciclu de finanţare

Tabere şcolare, tramvai pe Calea Torontalului, autostrăzi de biciclete, regenerare urbană în Piaţa Traian, Bălcescu, Maria şi Piaţa Mocioni, toate aceste puncte sunt pe lista celor care vor fi propuse spre finaţare de Primăria Timişoara în noul ciclu de finanţare din fonduri europene, pe Programul Operaţional Regional. Desigur, „perla” rămâne lacul cu coline făcute din pământul excavat în oraş.

 Proiecte care mai de care mai promiţătoare au fost lansate de Nicolae Robu,  primarul Timişoarei, ca şi obiectiv pentru noul ciclu de finanţare din bani europeni. Una dintre acestea se referă la o tabără şcolară, nu la munte aşa cum erau obişnuiţi cei care au fost elevi în urmă cu ani de zile, ci la Pădurea Verde. Lângă Zoo mai precis. Cu bani europeni, desigur, iar proiectul va include şi dezvoltarea grădiniii, pentru că edilului-şef nu îi prea place ce e acum acolo.

„Vom face o tabără școlară în vecinătatea Grădinii Zoologice din Timișoara. Cu această ocazie vrem să ridicăm și Grădina Zoologică la alte standarde. Întotdeauna am spus că nu sunt mulțumit de nivelul la care e Grădina Zoologică, dar nu am avut când, am dat prioritate altor direcții investiționale. Acum a apărut o oportunitate să refacem zona, cu tabără școlară în vecinătatea Grădinii Zoologice”, a declarat edilul-şef.

O altă mare investiţie propusă la finanţare ar urma să fie prelungirea liniei de tramvai de la bucla de la Ciocanul până la ieşirea din oraş, pe Calea Torontalului. Tot la bani europeni se uită primarul şi atunci când se gândeşte la conexiunea dintre strada Gării şi bulevardul Dâmboviţa, dar şi cea referitoare la celebra autostradă de biciclete, care taie oraşul de la un capăt la altul.

Pentru prima dată avem o abordare globală, autostrada de biciclete nu este doar nişte vorbe. Este prima dată când avem un proiect care concepe toată rețeaua de piste de biciclete a orașului. Vom avea în vedere o conectivitate cât mai bună între cât mai multe puncte de plecare-sosire.”, a mai spus primarul.

Mai „pe aşteptare” sunt propuse şi trei proiecte mari de regenerare urbană. Se vorbeşte despre Piaţa Mocioni, Piaţa Traian, respectiv Piaţa Bălcescu şi Piaţa Maria. Acestea sunt proiecte integrate, nu cuprind doar piaţa efectivă ci şi zonele efective, La Piaţa Traian se va merde, de exemplu până în Prinţul Turcesc, la Mocioni până pe malul Begăi.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

23 de minute ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

2 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

2 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

2 ore ago

Call center pentru asistență electorală și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor în zilele alegerilor

Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…

3 ore ago

La UVT va avea loc o nouă ediție a Maratonului de Antreprenoriat

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…

3 ore ago