Politica

Alfred Simonis: Umilință pentru Nicolae Robu. Baronul cărășan Vela impune noul director de la Aeroportul Timișoara.

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, afirmă că primarul Nicolae Robu a fost umilit de liderii PNL de la Bucureşti, neavând niciun cuvânt de spus în privinţa managementului Aeroportului Internaţional Timişoara. PSD-istul crede că al doilea pas, după ce Marcel Vela şi-a pus un om de încredere la aeroportul timişorean, este fuziunea acestuia cu cel din Caransebeş.

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a reacţionat după ce colegul său de partid Dan Idolu a fost schimbat de la conducerea Aeroportului Timişoara cu un general din subordinea ministrului de Interne, Marcel Vela.

“Umilință pentru primarul-președinte Nicolae Robu. Baronul cărășan Vela impune noul director de la Aeroportul Timișoara. Exact cum anticipam, liderul PNL Timiș este complet în afara deciziilor importante prin care sunt numiți noi șefi la instituțiile din județ. Cel mai competent director de aeroport din România, fără să considerăm București – Otopeni, Dan Idolu, a fost schimbat astăzi din funcție cu un om impus de ministrul Marcel Vela. Mișcarea era clară încă de acum câteva săptămâni, după schimbarea Consiliului de Administrație al aeroportului făcută cu japca”, a scris Simonis pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că timp de patru ani și jumătate, aeroportul a îndeplinit toate criteriile de performanță cuprinse în contractul de administrare semnat cu Ministerul Transporturilor, adăugând că avea nevoie de continuitate în partea de management, pentru a putea recupera rapid pierderile grele din perioada pandemiei.

“Însă nu a fost să fie, pentru că acum contează strict doar acapararea puterii și orchestrarea preluării societății timișorene, peste capul lui Robu. Încă o dată este clar că șefii liberali de la București preferă oameni girați de baronii arădeni și cărășeni, în locul celor doriți de șeful PNL Timiș, care este absolut ignorat, după ce a reușit de câteva ori fie să trezească hohote de râs cu propunerile lui, fie să enerveze lumea. Așa că ministrul Vela a reușit să-și pună omul la Aeroportul Timișoara și mai are un pas până la îndeplinirea obiectivului final, acela de a fuziona Timișoara cu aeroporturile din Arad și Caransebeș. Iar în mod clar, confiscarea Aeroportului ”Traian Vuia” ar avea scopul unic de acoperire a “găurilor neagre” din Arad, dar mai ales din Caraș-Severin, unde baronul Vela are controlul total”, susţine liderul PSD.
El mai spune că ceea ce s-a întâmplat la aeroport se va răsfrânge negativ şi asupra timişorenilor.

“Trist este că în timp ce Nicolae Robu are parte de izolare și de evitare în propriul partid, Timișoara pierde un obiectiv esențial și totodată o șansă ca scenariul PDL- ist de acum zece ani să nu devină în sfârșit realitate. Oricum, la managementul performant și meritocrat cu care conduce filiala PNL Timiș și la modul cum reușește numiri importante de timișoreni în funcții, Robu poate primi ușor diploma de ”ignoratul liberal național”. Păcat că timișorenii suportă consecințele!”, a mai scris Simonis.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

48 de minute ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

18 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

21 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

21 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

22 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

22 de ore ago