Economic

Apa meteorică, o soluţie facilă de reducere a facturilor Aquatim

Societatea Aquatim le aduce aminte clienţilor că pot beneficia de apa necesară utilizării în gospodărie la diferite activităţi prin folosirea apei meteorice. Există o serie de soluții tehnice simple, realizabile imediat, pentru reducerea facturilor.

Anual, ploile influențează semnificativ facturile la apă, în dreptul rubricii „Apa meteo” (apă pluvială sau apă din precipitații), iar schimbările climatice pe care le resimțim cu toții generează, în ultimul timp, cantități foarte mari de apă, într-un interval scurt, astfel că media precipitațiilor s-a schimbat radical.

Clienţii nu plătesc “apa de ploaie”, ci serviciul prestat de Aquatim și anume canalizarea și epurarea apei provenite din precipitații.

Există, însă, numeroase soluții de realizare a unui sistem propriu de colectare a apei de ploaie şi, ulterior, utilizarea acesteia în moduri constructive.

„Consumatorii au posibilitatea de a nu-și deversa apele pluviale în sistemul nostru de canalizare, prin realizarea unui sistem separat în curte și, ca atare, ei nu vor mai plăti apa de ploaie. Vorbim despre o investiție minimă, astfel încât apa din precipitații să nu mai aibă drept punct final sistemul nostru de canalizare. O pot direcționa în curte, într-un bazin, o pot folosi pentru udatul grădinilor, au și varianta introducerii în sol, pe baza unui sistem minim de filtrare, deci soluții de reducere a facturii există, ele nu sunt complicate și pot fi realizate într-un timp scurt. Îi încurajăm pe toți cei care locuiesc la case să facă acest lucru!”, am aflat de la Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea Consiliului Județean că a forțat recepția Centrului de legume fructe Tomnatic. CJT răspunde acuzațiilor: totul e legal

PSD Timiș acuză administrația județului că a încercat forțarea recepției Centrului de legume fructe de…

4 ore ago

Clădirea Muzeului Național de Artă Timișoara va avea un nou sistem de iluminat arhitectural. Lansarea, în cadrul evenimentului Baroque4Tech

Muzeul Național de Artă Timișoara explorează intersecția dintre artă, știință și tehnologie și va organiza…

5 ore ago

CJ Timiș cere 126 de milioane de lei, pe Programul Regional Vest, pentru drumul județean spre Mașloc

Unul dintre cele mai tranzitate drumuri județene din Timiș ar putea primi o importantă finanțare…

5 ore ago

Administrația județului Timiș oferă spre dezbatere publică Strategia Interculturală pe următorii doi ani

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională, în conformitate cu Legea nr. 52/2003,…

5 ore ago