Administratie

Bani aruncaţi. Parcarea supraetajată din Dacia, a rămas mică la maturitate. Planurile şi proiectele, făcute degeaba

Etajele parcării promise în zona Dacia de primarul Nicolae Robu au dispărut, iar parcarea va fi una exclusiv terană. De ce s-a „micşorat” iniţiativa? Că nu ar fi meritat investiţia şi oamenii din zonă reclamau că ar fi văzut dimineaţa un zid pe geamul din bloc. Dar proiecte s-au făcut, iar bani s-au dat. Degeaba!

Adio (singura) parcare etajată care avea şanse măcar să devină realitate. Pur şi simplu nu merita, spune primarul Nicolae Robu. După ce au făcut studii, planuri, planşe, desene, reclamă, mai marii administraţiei timişorene au tras concluzia că, de fapt, era degeaba. Nu merită să faci mai multe etaje, că, de fapt, la număr de locuri de parcare ieşi la fel! Dar parcare cu etaj suna frumos. Să vedem dacă se vor justifica de către cineva, cumva, banii cheltuiţi pentru studii şi hârţoage tipărite degeaba.

„S-a renunţat la etaje pentru că în momentul în care s-a făcut proiectul am aflat că suntem sub resticţiile urbanistice ale zonei. A rezultat că s-ar crea 104 sau 106 locuri, nu mai ştiu sigur, locuri pe o parcare multinivel. Ce rost are când la sol au fost 99? Are vreun sens, durata şi investiţia? Am stat pe loc mult timp, dar nu poţi face aşa pur şi simplu, studiu de fezabilitate, ai restricţii, că trebuie să ridici la nu ştiu câţi metri de zid, acolo e o şcoală sunt reglementări speciale. Socotind suprafaţa, rezulta puţin peste o sută locuri. S-a prezentat formula alternativă, sunt 99 la sol, foarte practic. Arată foarte bine acea parcare, o parcare etajată, ar fi luat tot spaţiul dintre blocuri. Te uiţi pe geam şi simţi zidul, te apasă. Am ajuns la concluzia că nu merită”, a spus Nicolae Robu.

Întrebarea este dacă aceste lucruri nu trebuiau ştiute înainte de-a face proiectul. Deci, şi în Dacia va fi o banală parcare asfaltată, realizată pe terenul de pe care au fost demolate garajele din zonă. De fapt, parcarea e aproape finalizată. La fel au fost şi pe nenumărate alte străzi din oraş, iar la ploile sănătoase din ultima perioadă acestea s-au dovedit a fi deficitare pentru simplul motiv că nu au fost corect proiectate şi nu au sisteme de scurgere a apei. Dar important este că parcările sunt în pantă şi apa se scurge pe spaţiul verde. Chiar cea unde stă primarul are probleme, fiindcă pământul de pe margine nu a „supt” toată apa, s-a văzut nevoit acesta să recunoască. Iar dacă sunt persoane care spun că se inundă super-parcările edilitare ale administraţiei Robu sunt hateri, fiind numiţi grupuri de tovarăşi.

„Unde se inundă? Concret! Spuneţi unde! Cine sunt aceştia care reclamă? Care grupuri? Grupuri de tovarăşi? Concret! Sunt situaţii unde nu există reţea, dar e făcută înclinaţia şi apa se scurge spre zona verde, şi la blocul meu s-a întâmplat aşa. Reclamaţii… aşa sunt unii care suferă că se face bine”, a mai subliniat Robu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago