Primăria Timişoara

Bani la Asociaţia TM 2021 doar cu acceptarea a ceea ce cere Robu: Cel care dă finanţarea nu poate avea aceleaşi drepturi cu orice asociat

Vreţi să căpătaţi bani şi să funcţionaţi, votaţi să fie cum vreau eu, cel care aduce banul, spune primarul Timişoarei, care revine cu aceleaşi idei legate de schimbările la statutul Asociaţiei TM2021. El spune că cei care au rămas membri în organizaţie mai au timp numai până la 31 iulie să devină cuminţi şi să aprobe schimbările la statut, aşa cum vrea primarul, dacă vor să mai capete bani de la primărie.
Acum, cu „jucăria” nouă de la Casa de Cultură înfiinţată, acea structură care va pune la punct proiectele de Timişoara Capitală Europeană a Culturii finanţate din banii primăriei, Nicolae Robu nu mai e deloc dispus să cedeze în ceea ce priveşte statutul Asociaţiei TM 2021.
De aproximativ o lună el încearcă schimbarea statutului aşa cum consideră necesar ca ideile municipalităţii (sau ale primarului) să fie impuse în modul de lucru al asociaţiei. Membrii acesteia au refuzat permanent impunerea unei asemenea modificări statutare, scandalul a fost şi cel care a dus la demisia preşedintelui Horaţiu Rada, dar şi a unor membri cunoscuţi ai board-ului asociaţiei. De asemenea, la adunarea generală a membrilor, la o nouă încercare de impunere a noului statut, membrii prezenţi au refuzat din nou acceptarea unor asemenea propuneri.
Robu nu se lasă şi spune clar, ori cum cred eu, ori fără bani. Până pe 31 iulie, se aşteaptă propuneri referitoare la un nou statutut, adică, consideră edilul-şef, acceptarea a ceea ce a propus el.

În 31 iulie este data limită, dacă asociaţia vrea să se aşeze pe baze corecte, atunci o parte din activitatea angajată prin exerciţiul de Capitală culturală va fi făcută prin asociaţie, dacă nu prin Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene din cadrul Casei de Cultură. În 31 iulie, membrii asociaţiei vor avea posibilitatea să se pronunţe, nu se poate merge pe ideea că un finanţator care dă 85% din banii pentru asociaţie, dacă includem şi infrastrcutura ajungem la 97%, are aceleaşi drepturi cu un membru asociat, nu e normal să fie drepturi egale, niciunde pe planetă nu e aşa. Nu ştiu dacă s-au primit propuneri”, a subliniat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

2 minute ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

28 de minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

3 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

4 ore ago