Primăria Timişoara

În sfârşit s-a semnat contractul de proiectare pentru MultipleXity. Primele lucrări gata, probabil prin 2022

Complexul care a adus Timişoarei titlul de Capitală Europeană a Culturii, MultipleXity, ar putea fi, în condiţii ideale, gata cam pe când Timişoara a primit amânare să deţină acest titlu, prin 2023. Primarul oraşului a anunţat, în sfârşit, semnarea contractului cu firma care va proiecta investiţia în acest spaţiu cu destinaţie culturală.

Pandemia de coronavirus  a salvat Timişoara de la o imagine urâtă, în care principalul obiectiv promis lumii pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală, centrul MultipleXity. Acesta ar fi trebuit să fie gata în 2021, dar primăria a anunţat succesul semnării contractului de proiectare doar în aceste zile. Mai precis, acesta intră în vigoare de miercuri, a anunţat Nicolae Robu.

S-a semnat contractul în cadrul concursului de soluţii, aşa că am ajuns în etapa semnării. Predarea temei de proiectare, a proiectului DALI, trebuie să aibă loc în maxim 300 de zile, de la datat de începere a derulării contracului. Acesta a fost împărţit în două etape. Etapa , pentru parcela nord, care include Muzeul Transportului, care va găzdui evenimente de mai mare anvergură, documentaţia trebuie predată în maxim 150 de zile. În ceea ce priveşte parcela sud, partea dinspre Bega a bulevardului Take Ionescu, documentaţia se va preda în maxim 300 de zile, acolo sunt lucruri mai complexe, care necesită volum de muncă mai ridicat. Preţul convenit este de 2,4 milioane lei plus TVA”, a spus primarul Nicolae Robu.

Aşadar, pentru prima parte a proiectului aşteptăm jumătate de an, pentru restul încă un an. După care urmează etapa stabilirii constructorului şi realizarea efectivă a lucrărilor. În cele mai optimiste variante vom ajunge cu investiţia realizată undeva prin 2022. deci, cu speranţe mari şi fără a ne gândi la modul de derulare a şantierelor „la stat”, anul amânării ne va găsi cu măcar o parte de MultipleXity gata.

Când ne apucăm de construcţie, municipalitatea va trebui să găsească şi cele 12 milioane de euro cu care să şi construiască supercentrul.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

10 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

15 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago