Politica

Cătălin Drulă desfiinţează promisiunile ministrului Transporturilor pentru infrastructura din Timiş. Robu, numit încurcă-lume al infrastructurii

Disputa de la distanţă între actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, şi deputatul USR de Timiş, Cătălin Drulă, pe tema proiectelor de infrastructură din judeţ se înteţeşte. Cel din urmă contestă afirmaţiile ministrului liberal şi arată că proiectele pentru lotul cu tuneluri de pe autostrada Lugoj – Deva, respectiv drumul de legătură Timişoara – A1, sunt suspendate de la licitare, fiind greu de crezut că ele se vor „înfăptui” în această lună, cum susţine Bode.

Ministrul Lucian Bode a anunţat că luna iulie va aduce o grămadă de lucruri bune pentru Timiş, cel puţin în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Mai precis, în această lună se vor stabili proiectanţii, respectiv constructorii, pentru două proiecte importante, spunea Bode. Cătălin Drulă, membru al Comisiei de Transport din Camera Deputaţilor şi fost director al Asociaţiei Pro Infrastructură, a contestat aceste previziuni, în cadrul unei conferinţe de presă a USR, arâtând că ambele licitaţii sunt în acest moment suspendate.

 „Pe autostrada Lugoj – Deva, pe lotul 2 sunt 9 kilometri care lipsesc. Am reuşit să deblocăm lotul 2 şi să facem contract de proiectare. Este fals, licitaţia e suspendată. Nici măcar ofertele nu sunt depuse, că e licitaţia suspendată. De asemenea, în ceea ce priveşte drumul de legătură, un drum expres de la giratoriul mare de pe Aradului (n.r. drumul porneşte de la bifurcaţia spre Sânandrei), licitaţia pentru stabilirea constructorului a fost lansată pe 27 martie, termenul de depunere a ofertelor era 2 iunie. Termenul a fost amânat, iar acum licitaţia a fost suspendată. Bode a spus 30 iulie, dar pe SEAP e tot suspendată. A spus Lucian Bode că proiectul e bugetat, da, aşa e, eu am depus amendament la buget ca să fie suplimentată suma alocată, cu zece milioane în plus”, a spus Drulă.

El a vorbit şi despre un alt proiect major al Timişoarei, unul care e mult rămas în urmă şi pentru care prevede apariţia unor noi blocaje majore. Vorbim despre Centura Sud. Un mare blocaj va fi cu Drumul Boilor, unul în care se implică primarul Nicolae Robu, etichetat de Drulă drept „acest încurcă-lume al infrastructurii”.

„La Centura Sud, progresul fizic e dezamăgitor, CNAIR a anunţat în acea zi un progres fizic de 2%, sau 3,5%, după cum a spus şefa de proiect. Lucrările sunt începute pe 25 martie, deci e puţin, nu pare să poată fi respectat termenul de finalizare a lucrărilor. La Bacău de exemplu, după trei luni progresul fizic era de 25%. Deci se lucrează încet, sunt blocaje nerezolvate de minister, lucrurile nu sunt OK. La Drumul Boilor a fost Robu acolo, el a spus că îşi asumă acel sens giratoriu care trebuie realizat acolo, dar şi că… să vedem cum e cu finanţarea. Se vede la orizont un important blocaj, primăria nu poate face o asemenea lucrare pe raza unei alte Unităţi Administrativ Teritoriale, şi aceasta şi cu finanţare de la CNAIR. Toate schimbările aplicate deja proiectului iniţial au consumat bani, timp, nu mai sunt bani şi pentru intersecţia aceasta. Robu, acest încurcă lume în infrastructură, a spus că îşi asumă, dar nu ştim ce e acel „îşi asumă”. E o intervenţie ce poate bloca acest proiect”, a încheiat Drulă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Robu nu e nici ipocrit şi nici populist, precum timişorenii de la care aşteaptă voturi. Astfel că vrea pensie specială

Motto: “Am spus că sunt de acord cu pensiile speciale. Eu nu sunt ipocrit. Nu…

17 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 14 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 14.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

13 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

13 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

14 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

17 ore ago