Unde mergem

Cea de a doua ediţie a Festivalului Medieval al Castelului Huniade a pornit la drum/FOTO

Vineri seara a debutat la Timişoara cea de a doua ediţie a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Până duminică, în parcul din spatele castelului din centrul oraşului va reînvia timp de câteva zile, atmosfera Evului Mediu, cu spectacole, demonstraţii culinare şi diferite ateliere.

Pus în pericol de problemele create de pandemia de coronavirus, festivalul organizat de Muzeul Naţional al Banatului Timişoara, a pornit, vineri seara, la drum cu o nouă ediţie, a doua. Vizitatorii au putut descoperi ţinutele acelor vremuri, armamentul folosit la bătălii, dar şi bucătăria vremurilor trecute.

Spectacolele artistice aduse pe scena festivalului sunt și ele premiere pentru Timișoara. Vineri, 24 iulie, la orele serii a fost prezentată povestea est-europeană a zmeului care le răpește și le mistuie în foc pe fetele din neamul Primilor Oameni și legendele occidentale despre cavaleri și dragoni se inspiră din aceeași istorie învăluită în mister. Povestea, însoțită de muzica originală compusă de trupa Peregrinii, a oferit participanţilor un moment de teatru pirotehnic, realizat de Amor Flammis.

Sâmbătă urmează „Knightsdream, ultimul vis”, o poveste medievală despre destinul unui cavaler rătăcitor, a cărui viață pierdută pe câmpul de luptă poate fi întoarsă din drumul ei spre neant, o saga ce se transformă într-un basm gotic dintr-o altă lume. Un show pirotehnic narativ pe muzică live marca Peregrinii&Deep6Project.

Sâmbătă și duminică (25-26 iulie) spectatorii vor avea posibilitatea de a vizita atelierele. În fața fiecărui atelier (tabără) sunt amplasate scaune, unde oamenii sunt invitați să ia loc și să vadă diferitele momente puse în scenă de actori (atelier pielărie, atelier caligrafie, bucătărie medievală, jocuri de societate medievale, etc).

Corturile respectă interioarele din perioada medievală. Participanții au posibilitatea să pună întrebări și să aibă discuții cu istoricii. Se vor face prezentări de armament și costume. După fiecare astfel de incursiune în istorie, oamenii vor fi conduși către următorul eveniment, pentru a fi așteptați următorii vizitatori.

În interiorul taberelor va fi creat un ring de luptă, iar oamenii vor fi așteptați să se așeze pe scaune pentru a privi o reconstituire a unei bătălii sau a unui turnir.

Sâmbăta se va încheia cu un spectacol de muzică și foc.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

3 ore ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

19 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

21 de ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

24 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

24 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

o zi ago