Vineri seara a debutat la Timişoara cea de a doua ediţie a Festivalului Medieval al Castelului Huniade. Până duminică, în parcul din spatele castelului din centrul oraşului va reînvia timp de câteva zile, atmosfera Evului Mediu, cu spectacole, demonstraţii culinare şi diferite ateliere.
Pus în pericol de problemele create de pandemia de coronavirus, festivalul organizat de Muzeul Naţional al Banatului Timişoara, a pornit, vineri seara, la drum cu o nouă ediţie, a doua. Vizitatorii au putut descoperi ţinutele acelor vremuri, armamentul folosit la bătălii, dar şi bucătăria vremurilor trecute.
Spectacolele artistice aduse pe scena festivalului sunt și ele premiere pentru Timișoara. Vineri, 24 iulie, la orele serii a fost prezentată povestea est-europeană a zmeului care le răpește și le mistuie în foc pe fetele din neamul Primilor Oameni și legendele occidentale despre cavaleri și dragoni se inspiră din aceeași istorie învăluită în mister. Povestea, însoțită de muzica originală compusă de trupa Peregrinii, a oferit participanţilor un moment de teatru pirotehnic, realizat de Amor Flammis.
Sâmbătă urmează „Knightsdream, ultimul vis”, o poveste medievală despre destinul unui cavaler rătăcitor, a cărui viață pierdută pe câmpul de luptă poate fi întoarsă din drumul ei spre neant, o saga ce se transformă într-un basm gotic dintr-o altă lume. Un show pirotehnic narativ pe muzică live marca Peregrinii&Deep6Project.
Sâmbătă și duminică (25-26 iulie) spectatorii vor avea posibilitatea de a vizita atelierele. În fața fiecărui atelier (tabără) sunt amplasate scaune, unde oamenii sunt invitați să ia loc și să vadă diferitele momente puse în scenă de actori (atelier pielărie, atelier caligrafie, bucătărie medievală, jocuri de societate medievale, etc).
Corturile respectă interioarele din perioada medievală. Participanții au posibilitatea să pună întrebări și să aibă discuții cu istoricii. Se vor face prezentări de armament și costume. După fiecare astfel de incursiune în istorie, oamenii vor fi conduși către următorul eveniment, pentru a fi așteptați următorii vizitatori.
În interiorul taberelor va fi creat un ring de luptă, iar oamenii vor fi așteptați să se așeze pe scaune pentru a privi o reconstituire a unei bătălii sau a unui turnir.
Sâmbăta se va încheia cu un spectacol de muzică și foc.
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…
Atunci când te confrunți cu provocarea renovării unei băi de dimensiuni reduse, fiecare centimetru contează.…