Managerul Spitalului Județean Timișoara Raul Pătrașcu, face apel la cetățeni să respecte regulile de distanțare socială în perioada pandemiei de coronavirus, mai els că în ultimele zile numărul de cazuri zilnice în România se situează la 700-800 în mod „uzual”.Managerul „Județeanului” Raul Pătrașcu consideră că s-a ajuns la o creștere exponențială a cazurilor de Covid-19 din cauza „unor oameni al cărui cinism depășește limita imaginație”.
„Vedem zilele acestea o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Din punct de vedere medical, am depășit creșterea exponențială și ne așteaptă vremuri grele. Cum am ajuns aici? Din cauza unor oameni al cărui cinism depășește limita imaginației. Nimeni nu îi va blama pe cei ce până acum au răspândit teorii conspiraționiste aberante – teorii care au prins la public și care au dus la reducerea distanțării sociale. Doar începem să vedem consecințele. Dumnezeu să ne ajute să nu ajungem în situația Italiei sau Spaniei sau a SUA. Căci cei ce azi ne intoxică, mâine îi vor blama pe „eroii în alb” de ieri, fără pic de respect pentru viețile distruse sau chiar pierdute din cauza virusului periculos. E ușor, din confortul unei vile sau al unui studio de televiziune să intoxici cetățenii fără să îți pese de sănătatea sau viața lor – timpul trece leafa merge. Dar e de neiertat – mai ales dacă acest lucru vine din partea unor așa ziși lideri/politicieni/etc. Un lider nu își condamnă concetățenii, ci prețuiește viața. Un lider nu profită de o astfel de criză pentru un câștig electoral minor, de scurtă durată”, transmite Raul Pătrșcu.
Pătrașcu transmite că s-a muncit „pe rupte” în ultimele luni la Spitalul Județean Timișoara. Fără pauză… Iar în ultimele zile Pătrașcu spune că a avut foarte multe cazuri în care oamenii pur și simplu au refuzat testarea, mergând până la a părăsi Unitatea de Primiri Urgențe.
„Colectivul medical în general și colectivul Spitalului Județean din Timișoara în particular au muncit pe rupte în ultimele luni. Fără pauză. Au păstrat disciplina, au respectat reguli, circuite, protocoale și proceduri pe care le-am creat rapid, cu creativitate, astfel încât să putem acorda în siguranță cele mai bune îngrijiri atât pacienților pozitivi, cât și celor suspecți sau non-Covid. Riscăm ca toată munca aceasta să se ducă pe apa sâmbetei. Riscăm ca viețile salvate cu greu să pălească în fața alegerilor grele pe care am fi puși să le facem. Puțini știu, dar medicii noștri, de pe toate secțiile – de la Urgențe la Diabet, de la Neurologie la ATI – gestionează zilnic zeci și zeci de pacienți suspecți, toți în stare gravă. Mulți se pozitivează, dar nu sunt transferați fără a fi tratați/operați înainte de noi. În ultimele zile am avut foarte multe cazuri în care oamenii pur și simplu au refuzat testarea, mergând până la a părăsi Unitatea de Primiri Urgențe. De ce? Din cauza acestor intoxicări care duc la o creștere masivă a numărului de cazuri. Ce se alege, deci, de toată munca aceasta? Nu dorim recunoștință, căci am depus un jurământ și ne facem datoria. De la prima infirmieră și primul brancardier până la ultimul medic, toți merită însă respectul nostru. De ce? Pentru că dorim doar ca viața să fie respectată, astfel încât împreună să putem să salvăm cât mai mulți oameni!”, a transmis Raul Pătrașcu.
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…