Unul dintre cele mai importante puncte din strategia de campanie pentru Dominic Fritz, candidatul USR PLUS la funcţia de primar al Timişoarei, urmăreşte acordarea unei importanţe mai mari cartierelor oraşului. El doreşte ridicarea standardelor de viaţă şi pentru zonele aflate mai departe de zona zero a oraşului nu doar pentru ce e în partea centrală a capitalei Banatului.
Standarde minime pentru calitatea vieţii, reamenajarea centrelor de cartier şi legătura mai bună cu oamenii din partea departamentelor primăriei, sunt cele trei puncte pe care Fritz le propune în strategia de dezvoltare a cartierelor oraşului, cel mai drag punct din strategia sa de campanie, spune acesta.
„Planul nostru pentru renașterea cartierelor în Timișoara se bazează pe trei piloni: să ducem administrația locală mai aproape de oameni, un program de dezvoltare – scopul este să ducem absolut toate cartierele în secolul XXI – fiecare cartier va avea un minim de standarde în privința calității. Al treilea pilon este că vrem să reamenajăm centrele cartierelor pentru a deveni din nou magneți pentru oameni și locuri pentru comunitate”, spune Fritz.
Marea problemă a zonelor Timişoarei, care nu sunt aproape de partea centrală, este că sunt uitate de actuala administraţie, spune candidatul USR PLUS. Sunt chiar cartiere în care drumurile nu sunt asfaltate, cum este Kuncz, spune Fritz, iar majoritatea zonelor nu mai sunt în preocuparea actualei administraţii.
„Caracterele unice ale cartierelor au fost uitate. Toată experiența mea cu Timișoara a început cu experiența mea în Freidorf, unde am lucrat ca voluntar la o casă de copii în 2003. Aceste cartiere, cu cât eşti mai departe de centru, cu atât mai uitate sunt aceste cartiere de administraţia locală în acest oraş. Am mers foarte mult în cartiere în ultimele luni, în Kuncz, în Plopi, în Ronaţ, în Ciarda Rosie, dar şi în Aradului, Mehala, şi am vorbit cu foarte mulţi oameni. Şi există un sentiment comun în toate aceste cartiere, şi acest sentiment este că Timişoara, totuşi în ultimii 10-20 de ani s-a dezvoltat, dar multe cartiere au rămas pe loc. Avem cartiere cu străzi neasfaltate, unde aproape fiecare trotuar este spart, unde lipsesc gradiniţele, unde nu avem iluminatul public. Şi eu cred ca un oraş modern, de fapt, se construieşte pe baza unor cartiere puternice, unde oamenii se simt acasă, unde calitatea oamenilor se bazează pe nişte servicii de calitate în proximitatea lor. Şi nu doar în centru. În administraţia lui Dominic Fritz nu va mai exista discriminare între cartiere. Ce propunem noi nu este doar retorică, propunem o revoluţie a bunei guvernări, care pune în mijloc nevoile oamenilor din cartiere”, a declarat Fritz.
Graba continuă să bage oameni nevinovaţi în spital. O femeie în vârstă de 29 de…
Străzile Azaleelor, Ștefan Luchian și Iuliu Podlipny, printre ultimele străzi de pământ sau piatră din…
Clubul Sportiv „Jucătorul de Biliard – Asociaţie” organizează și anul acesta turneul Timişoara Open 2k24,…
Polițiștii locali și controlorii STPT au avut o acţiune comună, miercuri, pe mijloacele de transport.…
Când vine anotimpul rece, alegerea încălțămintei potrivite devine esențială pentru confortul și siguranța bărbaților. Temperaturile…
SCM winsed.swiss Timișoara se află în fața a două deplasări în Liga Națională de baschet,…