Cultura

EcoHora – acțiune de ecologizare la Dumbrăvița, alături de artiști ai folclorului bănățean

O acțiune pro-mediu va avea loc la Timișoara, la inițiativa artiștilor bănățeni. Este vorba despre EcoHora, un eveniment deschis tuturor celor preocupați de mediu și dornici să se implice alături de vedete ale folclorului bănățean.
EcoHora va avea loc sâmbătă, 18 iulie 2020, de la ora 9.30, și se va desfășura în zona localității Dumbrăvița. Va fi o acțiune de ecologizare la care vor fi prezenți și profesori de la Școala de Artă, dansatori și instrumentiști de la Ansamblul Profesionist Banatul, precum și angajați ai Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Lor li se vor alătura colegi de la Consiliul Județean Timiș, însoțiți de președintele Călin Dobra.
„Grija pentru mediu este intrinsecă tradiției românești. Gospodăria bănățeană tradițională este ecologică și sustenabilă mult dinainte ca aceste concepte să devină parte a culturii contemporane, la fel și vatra comunității, câmpul sau împrejurimile. Suntem convinși că vocația culturală si preocuparea naturală pentru curățenie definesc și astăzi spiritul Banatului și este important să mobilizăm aceste energii. Mă bucur de entuziasmul colegilor mei și sper să ni se alăture cât mai mulți voluntari”, declară Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.
Locul de întâlnire pentru EcoHora este Dumbrăvița, strada Conac nr. 51. Organizatorii pun la dispoziție mănuși de unică folosință și saci menajeri.
Participă ca voluntari și Carmen Popovici Dumbravă, Iasmina Iova, Liliana Laichici, Georgiana Necșa, Mihaela Petrovici, Sebastian Roșca, Adrian Scorobete, Raluca Stanca, Brândușa și Nicolae Stănescu, Felicia Stoian și Dumitru Teleagă – îndrăgiții artiști bănățeni lansează o invitație la o acțiune de protecție a mediului.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

9 minute ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

17 minute ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

O oră ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

2 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

2 ore ago