Cultura

EcoHoră pentru natură: acțiune de ecologizare cu artiști populari bănățeni la Dumbrăvița. Veniți ca voluntar?

În Timiș va avea loc o acțiune de mediu a artiștilor bănățeni. EcoHora, proiect de ecologizare programat inițial în urmă cu două săptămâni, dar amânat din cauza condițiilor meteorologice, va avea loc în acest sfârșit de săptămână. Voluntarii sut bineveniți.
Carmen Popovici Dumbravă, Liliana Laichici, Georgiana Necșa, Ciprian Pop, Mariana Borțun Popescu, Adrian Scorobete, Raluca și Adrian Stanca, Brândușa și Nicolae Stănescu, și Felicia Stoian, îndrăgiți artiști populari din Banat, cheamă voluntari alături de ei, în proiectul EcoHora.
Evenimentul este o acțiune de ecologizare, de curățenie, care va avea loc sâmbătă, 1 august 2020, de la ora 9.30, în zona localității Dumbrăvița. Alături de vedetele folclorului bănățean, se vor mai prinde în EcoHoră profesori de la Școala de Artă, dansatori de la Ansamblul Profesionist Banatul, precum și angajați ai Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Lor li se vor alătura colegi de la Consiliul Județean Timiș, însoțiți de președintele Călin Dobra.
Locul de întâlnire pentru acțiunea organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este Dumbrăvița, strada Conac nr. 51. Organizatorii pun la dispoziție mănuși de unică folosință și saci menajeri, iar voluntarii sunt binveniți.
„Mă bucur că, de această dată, vremea nu ne mai pune piedici, iar Ecohora noastră, în și pentru natură, se poate derula în sfârșit. Mă bucur de asemenea de entuziasmul colegilor mei și sper să avem alături cât mai mulți voluntari. Și asta deoarece vocatia culturală si preocuparea naturală pentru curățenie definesc și astăzi spiritul Banatului și este important să mobilizăm aceste energii”, spune Liliana Laichici, managerul Centrului de Culturi și Artă al Județului Timiș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

21 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

30 de minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

O oră ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

O oră ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago