Afaceri

Economia circulară, o provocare pentru mediul de afaceri timișean

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un webinar dintr-o serie de șapte seminarii on-line, cu tema „Circular Economy in Balkan countries. The state of play 2020”. Discuţiile vor avea loc online, întâlnirea făcând parte dintr-un proiect mai mare, desfăşurat la nivelul Balcanilor.

În contextul în care protecţia mediului înconjurător reprezintă o prioritate economică, iar întreprinderile și organizațiile trebuie să vină cu initiațive concrete pe baza principiilor economiei circulare, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost selectată ca partener al Proiectului „Western Balkan Circular and Climate Innovation Beacons” – CE Beacons, derulat în colaborare cu Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal (Germania), Cleantech (Bulgaria), Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare și Inovare în IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

Proiectul vizează în principal construirea unui ecosistem transnațional în regiunea balcanică, pentru  punerea în aplicare a inovării circulare în afaceri și crearea de piețe circulare.

În cadrul iniţiativei, CCIA Timiș organizează primul webinar dintr-o serie de șapte seminarii on-line, cu tema „Circular Economy in Balkan countries. The state of play 2020”. Acesta va avea loc pe platforma zoom, pe 9 iulie, între orele 13.00 – 15.00

Scopul principal al acestui seminar este de a prezenta situația economiei circulare din patru țări din regiune balcanică – România, Serbia, Bulgaria și Grecia, în vederea dezvoltării unui ecosistem care să permită tranziția la o economie circulară în zona Balcanilor de Vest.

De asemenea, se urmărește creșterea competențelor și capacității forței de muncă locale pentru viitoare implementări sistemice ale economiei circulare. Ca rezultat al acestei activități, 20 de experți (10 din România și 10 din Serbia) vor beneficia de un program de instruire în cadrul căruia va avea loc transferul proceselor testate și funcționale în Europa de Vest și remodelarea acestora pentru a se integra în context balcanic. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Participarea este gratuită iar accesul se face în baza unui e-mail de confirmare pe care participanții îl vor primi după efectuarea înregistrării online (https://www.eventbrite.com/e/110802270574)  Agenda evenimentului este disponibilă pe site-ul CCIAT, la adresa: www.cciat.ro. Termenul limită pentru înregistrare este 8 iulie 2020.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cum, când și unde pot fi predate legal și gratuit deșeurile periculoase din menajer

RETIM Ecologic Service S.A. și ADID Timiș informează locuitorii din Zona 0 Ghizela, județul Timiș,…

32 de minute ago

Sfântul Ştefan, primul martir al creştinătăţii. Peste o jumătate de milion de români îşi sărbătoresc onomastica

Credincioşii ortodocși și greco-catolicii îl sărbătoresc în cea de-a treia zi de Crăciun pe Sfântul…

O oră ago

Probleme fără sfârşit! Halep nu va merge la Aukland şi nici la Australian Open

Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…

15 ore ago

Guvernul închide oficial un punct de trecere al frontierei din Timiș care nici nu era încă deschis

Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…

20 de ore ago

Primăria Timișoara a lansat oficial licitația pentru proiectarea și ridicarea parcării Spitalului de Copii

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…

20 de ore ago

Se depun eforturi pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de pe Bega

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…

21 de ore ago