Politica

În Ungaria, doar pe culoar de tranzit și cu două teste Covid. Pe la Vama Cenad pot ieși din țară autovehicule de până la 7,5 tone și lucrătorii transfrontalieri

Autoritățile maghiare au impus noi restricţii pentru românii care vor să intre pe teritoriul Ungariei. Sunt restricții în ceea ce privește intrarea și ieșirea românilor din Ungaria, iar la vama Cenad – Kiszombor, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire în și din Ungaria se permite tranzitul doar mijloacelor de transport marfă până la 7,5 tone și lucrătorilor transfrontalieri.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost informat de autorităţile maghiare că, începând cu 17 iulie 2020, ora 23.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Cenad – Kiszombor, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire în/din Ungaria se permite tranzitul doar mijloacelor de transport marfă până la 7,5 tone și lucrătorilor transfrontalieri. Pentru celelalte categorii de participanți la traficul de frontieră este necesară utilizarea culoarelor de tranzit constituite pe teritoriul Ungariei.

Se recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară, aflate pe culoarele de tranzit stabilite de autorităţile ungare.

Autoritățile de frontieră maghiare au precizat că tranzitarea teritoriului Republicii Ungaria este permisă cu respectarea următoarelor condiții: vor permite intrarea în ţara vecină, dacă persoanele care nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19 şi pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație.

„În acest sens, facem precizările că autoritățile de frontieră maghiare au comunicat condițiile impuse cetățenilor care intră în Ungaria din Romania pentru efectuarea unei călătorii pe teritoriul acestui stat. Astfel, la intratea în Ungaria persoanele vor fi supuse examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice Covid 19, nu li se permite accesul pe teritoriul acestui stat. În situația în care persoanele sunt asimptomatice, pentru a li se permite intrarea pe teritoriul Ungariei este instituită obligativitatea carantinării instituționalizate sau izolării la domiciuliu, cu luarea în evidență de către autoritățile sanitare maghiare”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Nu se impune măsura carantinării sau izolării persoanelor care vin din România și prezintă la controlul de frontiera două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS – COV – 2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

8 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

12 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

14 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

14 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

14 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

14 ore ago