O femeie din Arad de 39 de ani, gravidă în 28 de săptămâni a murit la Timișoara, după ce a făcut primul stop cardio-respirator în ambulanța care o transporta de la Arad la Timișoara.
Gravida se afla în stare gravă, cu o saturație de oxigen de 70 la sută, și a fost trimisă la Spitalul Județean Timișoara pentru a fi tratată. În drum spre spital aceasta a făcut primul stop cardio-respirator. Femeia avea 39 de ani şi era gravidă în 28 de săptămâni. Ea a fost trimisă la Spitalul Județean Timișoara, pentru a fi stabilizată. Femeia era internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Arad, fiind testată pozitiv cu Covid-19. În drum spre Timișoara au apărut complicații majore (a făcut un stop cardio-respirator), prin urmare a fost transferată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, unde, din păcate, după ce medicii au resuscitat-o, a pierdut lupta cu viața. Pacienta avea mai multe comorbidități.
Update. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, califică cazul gravidei care a ajuns în unitatea sanitară în stop cardio-respirator drept unul „halucinant”.
„Astăzi am avut un caz halucinant la Spitalul Județean din Timișoara, din punctul nostru de vedere. O tânără de 39 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase, încă nu știm care, a făcut un stop cardio-respirator în Ambulanță și deci a fost redirecționată către UPU Județean pentru că este cel mai performant din regiune. Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat. De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!„, a transmis Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…
Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…
Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…
Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…
Judecătoria Sânnicolau Mare a validat mandatele celor şase consilieri locali din partea PNL pe care…
Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că un preşedinte al României precum Marcel Ciolacu…