Politica

Proiect de lege trecut prin Senat: Aeroportul Timişoara trece de la Ministerul Transporurilor la autorităţile locale

Un proiect de lege iniţiat de preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, prin care acţiunile Aeroportului Internaţional Timişoara trec de la Ministerul Tranporturilor la autorităţile locale, a fost adoptat astăzi de Senat.

Proiectul în cauză a fost promis de Alfred Simonis cu o lună în urmă, atunci când au avut loc schimbări majore la aeroport.

“Am spus, am făcut! Astăzi a trecut de Senat proiectul prin care Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara urmează să fie preluat de la Ministerul Transporturilor și transferat autorităților locale și județene. Este un pas imens realizat pentru a salva această instituție de japca pusă la cale de PNL, care prin baronii de Arad și Caraș-Severin încearcă să o includă forțat într-o fuziune cu mari prejudicii pentru Timiș”, a anunţat Simonis pe pagina sa de Facebook

Lider al Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Simonis afirmă că prin acest proiect se încearcă salvarea aeroportului de la preluarea acestuia de către “baronii” PNL din Arad şi Caraş-Severin.

“Așa cum a punctat și presa, împreună cu colegii mei parlamentari PSD, am inițiat demersul pentru că nu puteam asista pasiv la un joc mârșav pe care l-au încercat liberalii, așa cum au făcut-o în urmă cu niște ani și portocalii lui Băsescu. Avem o datorie morală să acționăm ferm pentru binele comunității noastre și trebuie să facem front comun împotriva celor care încercă să distrugă lucrurile bune doar pentru interesele de gască. Aeroportul din Timișoara este un exemplu de succes pe care trebuie să-l păstrăm așa. Nu putem accepta să fie gestionat de neprofesioniști, cu atât mai puțin dacă sunt în slujba unor PNL-iști care numesc oameni doar pe criteriul buletinului de domiciliu pe care trebuie să scrie CS sau AR. Aeroportul Timișoara trebuie să rămână al timișorenilor”, a mai scris Simonis.

El a mai declarat pentru deBanat că, în aproximativ două săptămâni, proiectul de lege va ajunge în Camera Deputaţilor, care este decizională în acest caz.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

28 de minute ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

59 de minute ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

2 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

2 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

4 ore ago