Klaus Vaterland

„Soluția Cataramă”. Cum ar putea fi România salvată de PSD

Duduia Olguța Vasilescu declara într-un raid electoral doljean că virusul Covid nu ar exista și că toată preocuparea asta cu prevenția și stările de alertă ori urgență sunt o șmecherie pentru președintele Iohannis, care și-ar dori amânarea alegerilor. “De fapt, Iohannis se foloseste de acest pretext pentru a anula alegerile locale, deoarece îi este frică să nu piardă PNL-ul”, a declarat, conform jurnaldecraiova.ro, liderul PSD. Eu nu știam așa, ba din contră, mă gândeam că liberalii vor să facă alegeri cât mai repede pentru a nu pierde puncte odată cu erodarea la guvernare, dar dacă dumneaei zice așa pentru alegători, atunci așa o fi. Din partea cealaltă văzute, lucrurile par cam altfel: PSD are mari probleme și arată ca un animal încolțit dispus să facă orice, chiar să calce pe cadavre la propriu, pentru a nu încasa patru ani de opoziție.

Prin „orice” înțelegem că dincolo de minciună și manipulare – ingrediente cu care acest partid ne-a obișnuit de la înființare – PSD merge strategic spre imunizarea colectivă. A, nu, să nu credeți că au făcut-o ca suedezii, prin calcule și decizii de ordin sanitar. Chemarea la nesupunere și la renunțarea la aproape orice prevenție în fața virusului vine cu două câștiguri pentru PSD. Primul ar fi cuplarea partidului cu acel grup de alegători care oricum nu avea de gând să respecte regulile. Acel grup are acum o voce în sfera politicului și asta nu e puțin lucru înainte de alegeri, cu mențiunea că nu prea obișnuiește să dea pe la urne. În al doilea rând, o creștere gravă a numărului de bolnavi în societate ar duce la o panică generală și la un mesaj de final al campaniei: PNL a distrus prin nepricepere fibra acestui popor frumos, voinic, harnic, rațional și mai ales inteligent!

E o nebunie totală. Sfada asta între români pe tema modului conștient sau inconștient de a trata viața în timp de pandemie îmbracă haine ideologice și invită poporul la meditări din paleoliticul filosofiei. Nu mai e părerea ta împotriva părerii altuia, o banală polemică, nu mai e vorba de sentimentul ăla primar de frică, la unii, sau de curajul voinicului, la ceilalți, da de unde! De acum ne duelăm, în concepte, în strategii, în conspirații, viața e pe muchia aia de unde poate alege blajina și calda cale ortodoxă, naționalismul sănătos și viguros, sau să cadă în globalizarea Necuratului, a vaccinului purtător de cip electronic… Dar ce vorbim noi aici, „totalitarismul” lui Orban, a lui Nelu sau Arafat e un fleac pe lângă ce ne pregătesc guvernul mondial, miliardarii, masonii, Statul Paralel, ce o tot ocolim atâta, să spunem lucrurilor pe nume!

Mâhnirea mea e că Olguța Vasilescu și PSD-ul nu sunt mai fermi. Într-un asemenea moment este nevoie de măsuri mai hotărâte, să nu mai umble cu jumătăți de măsură. Cineva trebuie să-și asume rolul de a chema „necredincioșii în virus”, acea jumătate de populație, să reducă la maximul distanțarea fizică, să nu mai existe deloc acei doi metri, România să fie toată un bairam ca la Mamaia, lumea să se îmbrățișeze, să-și dăruiască bunuri, să transmită gânduri, iubire și fluide, astfel ca toată țara să afle dacă există sau nu există virusul. Cheful să dureze vreo trei zile, ca nunțile-n povești, Codrin să danseze pe boxe, iar băutura să curgă râuri. Și pentru că totul trebuie să poarte un nume, să-i zicem „Soluția Cataramă”.

O singură rugăminte aș avea la PSD. Să o facă organizat, să ne zică și nouă, „speriaților”, când e acel moment, să știm să ne închidem în casă 14 zile, să oprim televizoarele să nu mai aflăm cât de pline sunt secțiile de terapie intensivă, să tragem obloanele să nu mai vedem camioanele cu sicrie pe stradă, iar radiourile să nu ne mai anunțe raportările alarmante ale centrului de criză. Iar când totul e gata, când ne-au salvat pe toți prin imunizarea poporului și vlăguirea virusului, să ne spună să știm să ieșim din casă. Se poate, doamna Olguța? Dacă faceți așa, jur că voi fi recunoscător partidului matale și chiar promit să votez PSD. Să-l ajut să treacă pragul.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

3 ore ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

19 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

19 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

19 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

20 de ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

21 de ore ago