Administratie

Analiză pentru eventuala carantinare a încă trei localități din Timiș. Se caută locuri în spitale pentru bolnavii cu coronavirus

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, a discutat despre eventuala carantină în trei localități din Timiș și despre demersurile pentru a găsi noi locuri în spitale pentru bolnavii cu Covid-19. Este vorba de Jebel, Margina și Satchinez.

Comitetul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să facă o analiză privind eventuala carantină zonală în Jebel, Margina și Satchinez, după ce numărul de infectări a crescut. Se caută și noi locuri în spitale pentru bolnavii Covid.

În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat despre solicitarea Comitetului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). Conform Instituției Prefectului, CNCCI a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să facă o analiză privind eventuala carantinare zonală, având în vedere creșterea numărului de infectări la Jebel, Margina și Satchinez. Conform aceleiași surse, Direcția de Sănătate Publică a analizat situația epidemiologică de la nivelul celor trei UAT-uri (unități administrativ-teritoriale) și a ajuns la concluzia că, „până la acestă oră, nu se impune carantinarea zonală, nefiind îndeplinite toate criteriile”.

„Situația celor trei unități administrativ teritoriale rămâne în supraveghere”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

La Făget, Temerești, Bichigi, Colonia Mică, de la momentul ridicării carantinei zonale până în prezent, a reieșit faptul că numărul de infectări a scăzut sub 3 la mia de locuitori (2,91).

În același Comitet Județean condus de prefectul Liliana Oneț s-a adus în discuție și faptul că mai sunt foarte puține locuri libere în spitale pentru bolnavii de SARS-Cov2. În Timiș sunt internate în spitale 214 persoane cu Covid-19, astăzi, 21 fiind în Terapie Intensivă.

„Direcția de Sănătate Publică a prezentat situația paturilor din spitalele destinate COVID din Timiș, reieșind faptul că mai sunt foarte puține locuri libere. În ceea ce privește paturile ATI, situația este aproape de limită. S-a pus în discuție identificarea unor noi unități spitalicești care să poată prelua persoanele infectate cu COVID”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

O oră ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

3 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

5 ore ago

Nu a ținut distanța corespunzătoare în mers și a intrat în… spital

Neatenția la volan continuă să bage oameni în spital. Așa s-a întâmplat și marți dimineața.…

5 ore ago

Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO

La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri…

6 ore ago

Timișul Șag și-a adus antrenor

Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul…

6 ore ago