Economic

City Business Center Timişoara ajunge în sfârşit la cei de la AFI Europe

Fondul de investiţii NEPI Rockcastle a confirmat semnarea tranzacţiei de vânzare a complexului de clădiri office City Business Center Timişoara, către cei de la AFI Europe, un alt fond de investiţii din domeniul imobiliar. Operaţiunea face parte din decizia celor de la NEPI de a-şi restructura portofiliul de investiţii, prin renunţarea la componenta de birouri din România, tranzacţia timişoreană fiind semnată în luna decembrie a anului trecut.

E oficial, NEPI Rockastle a cedat definitiv CBC Timişoara către AFI Europe. Cele două părţi ajunseseră să nu se înţeleagă asupra tranzacţiei, după ce pandemia de coronavirus era să opresacă din realizarea opreaţiunii cumpărătorul. În aceste condiţii, cei de la NEPI au anunţat că vor executa garanţia de 15 milioane de euro depusă de cea de a doua parte din contract. Până la urmă, cele două părţi au anunţat că se va ajunge la arbitraj comercial. Dar, fondurile de investiţii s-au înţeles, tranzacţia semnată şi judecata evitată.
În total, cele patru proiecte de clădiri de birouri cuprinse în tranzacţie, de tip Clasa A, – Floreasca 169, The Lakeview, Aviatorilor 8 și City Business Centre, includ 8 clădiri situate în București și Timișoara, cu o suprafață cumulată de peste 118.500 de metri pătrați, au anunţat cei de la NEPI. Valoarea cumulată a tranzacţiei a fost apreciată la 290 de milioane de euro.
City Business Center a fost ridicat de omul de afaceri timişorean Ovidiu Şandor, clădirile fiind ridicate pe terenul fostei fabrici Modatim. Ulerior, în 2012, Şandor a cedat pachetul majoritar al CBC către cei de la NEPI, dar a rămas încă o perioadă la conducerea proiectului. În decembrie 2019, NEPI a decis să-şi restructureze portofoliul de proiecte şi a vândut componenta de office către cei de la AFI, aşa cum a relatat debanat.ro.https://debanat.ro/2019/12/city-business-center-timisoara-isi-schimba-din-nou-proprietarul-intr-o-tranzactie-record_273076.html .

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

34 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

43 de minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

O oră ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago