Politica

Dominic Fritz a lansat „Revoluţia unei bune guvernări”, programul său de administrare a Timişoarei după câştigarea alegerilor

Candidatul USR PLUS la funcţia de primar al Timişoarei a lansat şi oficial programul cu care vrea să conducă oraşul, după alegerile de luna viitoare, desigur dacă va lua locul actualului edil-şef. Având 62 de pagini, documentul a fost numit „Revoluţia unei bune guvernări” şi reprezintă o adevărată “Biblie” de administraţie, mult diferită faţă de cea actuală.

„Cred că este cel mai bun şi mai temeinic program prezentat la alegeri din toată ţara”, a spus Dominic Fritz la lansarea „Revoluţiei bunei guvernări”. Acest document stabileşte modul în care Fritz şi echipa sa îşi propun să guverneze oraşul în următoarele două mandate (cel puţin), un mod diferit faţă de cel promovat de actual conducere a primăriei. Cel mai bine schimbarea a fost reliefată chiar de candidatul USR PLUS.

„Peste exact patru săptămâni, duminică 27 septembrie, voi, timişorenii, veţi face o alegere istorică, o alegere care va defini soarta acestui oraş pentru următorul deceniu. Este o alegere cât se poate de clară, între o Timişoară care fuge după umbrele naţionaliste din trecut şi o Timişoară deschisă, conectată la valorile şi resursele Europei, îndreptată spre viitor. Este o alegere între o administraţie mediocră, care se mulţumeşte cu peticeală şi fuşereală, şi o administraţie profesionsită modernă, cu o viziune coerentă pentru dezvoltarea oraşului. Este o alegere între un primar autosuficient, aproape de şmecherii din sistem, care vorbeşte mai mult decât ascultă, şi un primar de echipă, aproape de oamenii din cartiere, care ascultă mai mult decât vorbeşte”, spune Dominic Fritz.

Vorbind de principalul său său contracandidat, primarul Nicolae Robu, Fritz recunoaşte că e vorba despre doi oameni cu totul diferiţi, dar este convins că exact ceea ce oferă el este ceea ce are nevoie Timişoara.

„Diferenţa dintre mine şi Robu este cea între doi oameni cu experienţă şi biografii diferite, eu candidez pentru că sunt profund convins că experiența mea, caracterul meu este mai potrivit pentru această funcţie decât contracandidatul meu”, a mai subliniat Fritz.

Noul program de guvernare locală al celor de la USR PLUS se bazează pe trei principii de bază: Oraşul cartierelor, Oraşul metropolitan, respectiv Oraşul european. Dezvoltarea armonioasă a tuturor zonelor Timişoarei, o bună legătură cu localităţile care „alimentează” economia cu forţă de muncă, dar şi reafirmarea identităţii europene şi accesarea fondurilor din această zonă, stau la baza acestui plan de guvernare.

Dezvoltare administraţiei, de la una a „dosarului cu şină”, la cea digitalizată şi „smart” este punct principal în schimbarea modului de gândire a administraţiei în era Fritz. Schimbarea va merge până într-acolo încât primăria va merge ea în cartiere pentru a „duce” acolo ghişeul contactului cu oamenii. Spre exemplu, o dată pe săptămână, o rulotă a primăriei, un ghişeu mobil, va fi prezent câteva ore în cartier, special pentru a asigura o legătură bună cu cetăţenii.

Transportul public trebuie sprijinit şi dezvoltat, dar şi dezvoltarea inelelor rutiere ale Timişoarei sunt puncte în noua strategie. Normal, circulaţia pe biciclete este extrem de importantă în document.

Spre deosebire de contracandidatul său, Fritz consideră că sunt necesare parcări sub şi supraterane, iar dorinţa este eliminarea parcării „la bordură”, în afara inelului 2.

Întreg proiectul elaborat, „Revoluţia unei bune guvernări” se poate vizualiza pe internet la adresa https://www.dominicprimar.ro/program

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

25 de minute ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

35 de minute ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

O oră ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

4 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago