Politica

Ilie Sârbu, unul dintre cei doi candidaţi independenţi la funcţia de primar al Timişoarei, şi-a prezentat programul administrativ

Cunoscut în ultima perioadă pentru activitatea desfăşurată în cadrul asociaţiei Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, fotojurnalistul Ilie Sârbu se ia la luptă, din postura de independent, cu candidaţii susţinuţi de importante partide politice pentru a deveni primarul oraşului. Programul său include şi obiective asemănătoare celor promovate de ONG, dar un punct extrem de important se referă la societatea de termoficare Colterm, pentru redresarea acesteia, Sârbu având o propunere extrem de interesantă.

Ilie Sârbu porneşte la drum în cursa pentru primărie cu dorinţe clare, cu câteva puncte extrem de necesar a fi rezolvate pentru binele oraşului. El îşi doreşte finalizarea cât mai urgentă a Planului Urbanistic General – PUG, dar şi reabilitarea faţadei clădirilor de patrimoniu, rezolvarea problemei Casei Muhle, dar şi plantarea unor perdele forestiere sau ridicarea unui nou spital, lângă ruina din Torontalului.
O soluţie interesantă, şi total inedită, a fost lansată pentru salvarea societăţii Colterm
„Îmi propun redresarea societății de termoficare Colterm, unde am identificat 45 de hectare pe care se pot dezvolta foarte multe lucruri, în special o stație de transformare a apei termale, care poate ajuta să încălzească apa care vine din Bega și care astfel ar putea încălzi două cartiere, așa cum este Calea Șagului și Freidorf. Se poate dezvolta o stațiune balneară acolo, se pot dezvolta foarte multe lucruri”, a spus Ilie Sârbu, la lansarea programului său electoral.
„Timișoara este orașul florilor, nu al mușcatelor și al palmierilor”, a mai spus Sârbu, referindu-se la excentricităţile peisagistice ale actualei administraţii.
De asemenea, el mai propune organizarea unui festival internațional de muzică simfonică, cu numele lui Iosif Ivanovici, care să se desfășoare în câteva orașe cum ar fi Timișoara, Galați, Novi Sad și Viena, coordonat de strănepotul acestuia, dar şi organizarea unui festival de blues care să se desfășoare în Piața Traian, în Fabric, care să se numească Fabric Blues.
Referindu-se la motivul pentru care a decis să candideze la funcţia de primar, Ilie Sârbu a spus că a ales aceasta pentru că un al tersonaj tot mai cunoscut în mediul public timişorean, Cristi Brâncovan, a ales să candideze la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.
„Eu nu aveam de gând să candidez la primărie, dar văzând ce s-a întâmplat cu opțiunea lui, m-am simțit obligat față de o muncă de patru ani pe care am desfăşurat-o (n.r. asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei) să fac acest pas. Eu sper să ajung primarul Timișoarei. Ținând cont de oportunitățile care vor apărea, după programul meu electoral, eu sper să reușesc să sensibilizez o parte din timișoreni”, a mai declarat Sârbu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

6 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

8 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

9 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

10 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

15 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

16 ore ago